Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Waar kan een boom nog 100 jaar oud worden

. .

De provincie Zuid-Holland is op zoek naar locaties waar 100 bomen de kans te krijgen om minstens 100 jaar op dezelfde plek te blijven staan. In de brochure ‘100 bomen voor minimaal 100 jaar’, die te vinden is op de website van de provincie Zuid-Holland, zijn passende voorbeelden te vinden. Aanvragen moeten goed onderbouw voor 1 juli 2023 ingediend zijn. De voorkeur gaat uit naar een kenmerkende plek in de openbare ruimte.

Daarom nodigt provinciaal adviseur ruimtelijke kwaliteit (PARK) Noël van Dooren verenigingen, inwoners, ondernemers, gemeenten en anderen uit om locaties aan te dragen waar een individuele boom of boomgroep echt iets toevoegt.

Van Dooren: “Het gaat mij om bomen op locaties waar een nieuwe boom niet vanzelfsprekend is én waar de boom een kans heeft om oud te worden. Niet in jouw achtertuin, niet op de meest voor de hand liggende locatie, het liefst op een kenmerkende en openbare locatie. Daarmee biedt iedere boom meerwaarde voor Zuid-Holland, is hij ‘beleefbaar’ voor iedereen en brengt hij mensen samen.”

Weekend Lift


 zaterdag 13:00 uur

Het accent van dit programma ligt op muziek uit de jaren 70 en 80.
Weekend-Lift: hits met de eeuwige jeugd!
Met de vaste rubrieken Kopje Thee met de DJ, iedere week de mooiste lovesong, het weekend weerbericht en de Soulshowclassic.

Radio Gemiva


 zaterdag 19:00 uur

5 DJ’s, waarvan 3 uit het Goudse, verzorgen een gevarieerd programma met muziek en interviews, afgewisseld met nieuwsberichten van de eigen, Goudse nieuwsredactie. In de uitzending op Gouwestad hoor je een samenvatting van de wekelijkse live-uitzendingen.

Golden Oldies Revival


 zondag 13:00 uur

Een nostalgisch muziekprogramma waarin de muziek en de artiesten uit de 50-er, 60-er, 70-er en 80-er jaren centraal staan.
Wekelijks is er een mini-special over een bepaalde artiest, en duiken de presentatoren in oude hitlijsten.

Gouwestad Klassiek


 zondag 20:00 uur

Gouwestad Klassiek brengt klassieke muziek in allerlei vormen.
Opera, operette, religieuze muziek, instrumentaal en gezongen.