Programmanieuws

Station Waddinxveen Triangel per 12 februari in gebruikStation Waddinxveen Triangel per 12 februari in gebruik

Maandag 12 februari opent het fonkelnieuwe station Waddinxveen Triangel. De R-net treinen tussen Alphen aan den Rijn en Gouda doen vanaf die dag het nieuwe station aan. Reizigers uit de woonwijken Park Triangel, Zuidplas en bedrijventerrein Coenecoop kunnen daarmee ieder kwartier vlak bij huis of werk op de trein stappen.

Ook de fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor is dan gereed. Daarmee ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen de oost- en westkant van Waddinxveen. In opdracht van de provincie Zuid-Holland realiseerde ProRail het station in R-net stijl en de fiets- en voetgangserstunnel. De gemeente Waddinxveen heeft het stationsplein ingericht met een grote fietsenstalling, een kiss&ride strook en parkeerplaatsen.

Verbeteren bereikbaarheid regio
Het nieuwe station Waddinxveen Triangel maakt onderdeel uit van de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De provincie Zuid-Holland biedt hiermee, in samenwerking met ProRail, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn een aantrekkelijke ov- verbinding, waarmee de bereikbaarheid van de regio verbetert. In december 2017 werd het nieuwe station Boskoop Snijdelwijk in gebruik genomen.

Onderwerpen