Programmanieuws

Nieuwe coalitie Krimpenerwaard een feitNieuwe coalitie Krimpenerwaard een feit
 
 Op 17 januari 2019 is het nieuwe coalitieakkoord “Met ambitie samen verder! coalitieakkoord 2019-2022” ondertekend door de fracties van Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK), VVD, ChristenUnie, D66 en de nieuwe coalitiepartij Lokaal Op1. De beoogd nieuwe wethouder van Lokaal Op1 is Janette Hofman-Verwoert.
 
Het vernieuwde college bestaat dan uit Burgemeester Roel Cazemier, Lavinja Sleeuwenhoek (VGBK), Leon de Wit (VGBK), Ria Boere (VVD), Janette Hofman-Verwoert (Lokaal Op1), Jan Vente (ChristenUnie) en Bert Bening (D66).
 
De formateur, de heer D.J. Elzinga presenteerde tijdens de bijeenkomst in Schoonhoven het nieuwe coalitieakkoord en gaf een toelichting op de totstandkoming van het akkoord. Het huidige akkoord is daarbij als uitgangspunt genomen.
 
De aanpassingen en aanvullingen gaan over de dienstverlening door de gemeente, de bereikbaarheid en zichtbaarheid van bestuurders en ambtelijke organisatie, de samenlevingsparticipatie, cultuurbeleid, lokale economie en het ondernemingsklimaat.
De onderhandelingen zijn in een goede constructieve sfeer verlopen en dit heeft in betrekkelijk korte tijd geleid tot het nieuwe coalitieakkoord dat kan rekenen op een breed draagvlak in de raad.
 
De installatie van de beoogd wethouder is op dinsdag 29 januari 2019 in de raadsvergadering.

 
De formateur, D.J. Elzinga

Onderwerpen