Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

Welkom bij Gouwestad!

Gouwestad is de lokale omroep van Gouda...

...maar het is ook jouw omroep in de buurt!
Slider

Katten gewurgd in Achterwillens: hou je huisdier binnen

In Achterwillens zijn dit weekeinde twee katten gewurgd. De dierenambulance Gouda heeft de kadavers opgehaald en de bewoners aangeraden aangifte te doen bij de politie. De beestjes waren gewurgd met een elastieken snelbinder. Buurtbewoners roepen elkaar op katten binnen te houden.

De eerste lugubere vondst werd zaterdag gedaan door Marry Rijnbeek en haar dochter in een donkere poort achter haar huis in de Slagenbuurt. 'Mijn dochter heeft geprobeerd om de kat te redden en reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten', schrijft zij op de buurtapp Nextdoor.

'We kregen dit weekeinde twee meldingen en hebben de kattenlijkjes opgehaald', zegt Leon van Es van de Dierenambulance. Hij bevestigt dat beide katten om het leven zijn gebracht. 'Er zat elastiek om hun nekkies. Je hart draait om als je dit ziet.' Hij hoopt dat het om een incident gaat 'we hebben dit jaar niet eerder vermoorde katten gezien.'

'Chip je kat'
De katten liggen in de vriezer van de dierenambulance te wachten op hun eigenaar. Die zou in het tweede geval bekend zijn, maar een paar dagen de stad uit zijn. Bij terugkeer vindt deze een briefje in zijn bus. 'De katten zijn helaas niet gechipt, zoals helaas bij negen van de tien het geval is', zegt Van Es. 'Ik raad mensen aan dat wel te doen.'

De dierenambulance bewaart dode huisdieren twee weken. Is dan nog geen eigenaar bekend, dan komt er een oproep met foto 'als ze er niet te gruwelijk uitzien' op de site van Amivedi 'bij de verloren en gevonden dieren'.

'Het is een misdrijf'
'Onze inspecteur is gisteravond gebeld door de Goudse Dierenambulance', zegt Jelko de Ruijter, woordvoerder van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. 'Die heeft doorverwezen naar de politie, het gaat hier om dierenmishandeling en een misdrijf.'

Een woordvoerder zegt dat er bij de politie geen melding is binnengekomen. 'Kennelijk moet de melder het nog doorgeven aan ons.' Op Nextdoor doet Rijnbeek de oproep om bij verdachte situaties te bellen met 0900-8844. 'Mocht iemand in het bezit zijn van een camera die iets verdachts heeft opgenomen graag de beelden bewaren.

Tags: Goudse Achtergronden

Weekend Lift


 zaterdag 13:00 uur

Het accent van dit programma ligt op muziek uit de jaren 70 en 80.
Weekend-Lift: hits met de eeuwige jeugd!
Met de vaste rubrieken Kopje Thee met de DJ, iedere week de mooiste lovesong, het weekend weerbericht en de Soulshowclassic.

Radio Gemiva


 zaterdag 19:00 uur

5 DJ’s, waarvan 3 uit het Goudse, verzorgen een gevarieerd programma met muziek en interviews, afgewisseld met nieuwsberichten van de eigen, Goudse nieuwsredactie. In de uitzending op Gouwestad hoor je een samenvatting van de wekelijkse live-uitzendingen.

Golden Oldies Revival


 zondag 13:00 uur

Een nostalgisch muziekprogramma waarin de muziek en de artiesten uit de 50-er, 60-er, 70-er en 80-er jaren centraal staan.
Wekelijks is er een mini-special over een bepaalde artiest, en duiken de presentatoren in oude hitlijsten.

Gouwestad Klassiek


 zondag 20:00 uur

Gouwestad Klassiek brengt klassieke muziek in allerlei vormen.
Opera, operette, religieuze muziek, instrumentaal en gezongen.