Programmanieuws

Berend Potjer kandidaat lijsttrekker GroenLinks Zuid-HollandBerend Potjer kandidaat lijsttrekker GroenLinks Zuid-Holland

Dinsdag 18 september is bekend gemaakt dat Berend Potjer kandidaat-lijsttrekker is voor GroenLinks Zuid-Holland.
Met Berend heeft de kandidatencommissie een ervaren Statenlid geselecteerd die de breedte van het provinciale werkveld overziet en al bekendheid geniet in Zuid-Holland. De kandidatencommissie benadrukt zijn ervaring en prijst Berend daarnaast als een doorzetter met strategisch inzicht, die helder communiceert, goed verbinding kan leggen en resultaten kan boeken.

 Berend Potjer: “Ik ben zeer vereerd met de voordracht en lovende woorden van de kandidatencommissie. Ik kijk uit naar de campagne. Bij de gemeenteraadsverkiezingen is GroenLinks in veel gemeenten meer dan verdubbeld en in Delft zijn we zelfs de grootste geworden. Graag zou ik als lijsttrekker dat prachtige resultaat willen evenaren op provinciaal niveau. Met de hulp van alle geweldige vrijwilligers die zich inzetten voor GroenLinks is dat zeker haalbaar!”

Potjer is in deze regio vooral bekend vanwege zijn inzet voor dubbel spoor en voor de bescherming van het Bentwoud, Groene Hart, Hazerswoude en Boskoop tegen de schadelijke plannen voor de Bentwoudlaan.

Daarnaast is hij bekend van de het redden van duizenden bomen langs de provinciale wegen, goedkoper openbaar vervoer en het stoppen van de giflozingen van Chemours.

Tussen 7 en 22 oktober kiezen de GroenLinks leden in een online referendum wie hun provinciale lijsttrekker wordt.
Naast Berend Potjer doen daar nog drie andere kandidaten aan mee.

Onderwerpen