Programmanieuws

GroenLinks presenteert kandidaat-lijsttrekkers Provinciale StatenGroenLinks presenteert kandidaat-lijsttrekkers Provinciale Staten
 
Donderdag 20 september presenteert GroenLinks Zuid-Holland de kandidaten voor het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 20 maart 2019. Vier kandidaten zullen de komende weken campagne voeren, waarna de leden in een referendum uitmaken wie onze lijsttrekker zal worden bij deze verkiezingen.
 
De vier kandidaten zijn Anneloes van Hunnik, Armine Stepanyan, Berend Potjer en Menno Siljee. Zij stellen zich voor op de website van GroenLinks Zuid-Holland: https://zuidholland.groenlinks.nl/mensen. Op 30 september zullen zij in The Student Hotel in Den Haag in debat gaan, waarna tussen 8 en 21 oktober een referendum onder de leden wordt georganiseerd.
 
Het bestuur van GroenLinks Zuid-Holland is in zijn nopjes met de kandidaten. Voorzitter Guido Antunes: “Wij zijn blij dat er wat te kiezen valt voor onze leden, want het zijn vier erg goede kandidaten. Dat maakt het ook moeilijk voor onze leden, maar dat is in dit geval een luxe-probleem. Onze kandidatencommissie heeft belangrijk en goed werk verricht door vier geschikte kandidaat-lijsttrekkers voor te dragen. Zo heeft de commissie onder leiding van voormalig gedeputeerde Marcel Vissers een mooie basis gelegd voor het democratisch proces binnen de partij GroenLinks. Ik ben er van overtuigd dat er een prachtige, uitgebalanceerde lijst kan worden samengesteld, te beginnen met de lijsttrekker tijdens het referendum.”
 
De uitslag van het referendum wordt verwacht op 22 oktober. De volledige kandidatenlijst zal worden ingestemd tijdens de ALV van 25 november.
 

Onderwerpen