Programmanieuws

Duinpolderweg moddert doorDuinpolderweg moddert door

GroenLinks is teleurgesteld in het besluit van provinciale staten om nog niet te stoppen met de Duinpolderweg. Deze weg kan in zowel Noord-Holland als in Zuid-Holland op weinig enthousiasme rekenen. De hoorzitting op 7 september trok zoveel belangstelling dat het een marathonzitting werd. Deinsprekers trokken van leer tegen de weg en ook tijdens de Statenvergadering vandaag waren er busladingen met tegenstanders aanwezig. Desondanks besloot een kleine meerderheid de plannen voor deze weg verder uit te werken.
 
GroenLinks Statenlid en kandidaat-lijsttrekkerBerend Potjer betreurt dit: “Hiermee laat je bewoners nog langer in onzekerheid. In 2004 is al aangetoond dat de weg geen verkeerskundige waarde heeft en het dus zonde is natuur, landschap en woongenot te schaden met de aanleg van duur extra asfalt. De huidige onderzoeken ondersteunen dat. Het is dan ook onnodig rekken van het proces om nu niet definitief vanaf te zien.”
 
Lichtpuntjes ziet GroenLinks in het feit dat de doortrekking van de weg (voorlopig) van de baan is en er meer aandacht komt voor fiets en openbaar vervoer. Potjer: “Wij putten hoop uit het feit dat partijen die voor verdere uitwerking stemden wel aangaven dat zij in een volgende fase nog altijd tegen kunnen stemmen. Wij zullen daarom blijven wijzen op de feiten: dat nut en noodzaak van de Duinpolderweg ontbreken.” 

Onderwerpen