Zangvereniging Vriendschap in theatervoorstelling Vivaldi Code RoodZangvereniging Vriendschap in theatervoorstelling Vivaldi Code Rood
 
De Gemengde Zangvereniging Vriendschap, hét klassieke koor van de Krimpenerwaard, verleent zijn medewerking aan de theatervoorstelling Vivaldi Code Rood. Onder leiding van dirigent Cees-Willem van Vliet werden twee tot de verbeelding sprekende stukken ingestudeerd voor de voorstelling die op woensdag 28 februari om 20.30 uur in De Goudse Schouwburg te zien is.
 
Vivaldi Code Rood
In Vivaldi Code Rood komt de muziek van Vivaldi tot leven. De kern is zijn populairste stuk De vier jaargetijden. Maar jaargetijden zijn tegenwoordig niet meer wat ze geweest zijn. De muziek van Vivaldi - live uitgevoerd door een ensemble van topmusici o.l.v. altvioliste Esther Apituley - wordt gecombineerd met twee moderne weervrouwen (Charlie Chan Dagelet en Annelinde Bruijs), die een weg zoeken in deze onzekere tijden. Ko van den Bosch schreef de teksten voor deze twee actrices en tekent voor de regie.
 
De voorstelling werpt een nieuwe blik op de componist Vivaldi en reflecteert op onze tijd.
Er wordt gespeeld met het klimaat, de verandering van hoge en lage druk, van regen en zonneschijn, van bliksem en ondraaglijke hitte. Zoals het weer, zoals ons humeur, zoals het leven. Niet doorsnee, maar extreem. 
 
De Gemengde Zangvereniging Vriendschap
Een concert in het theater is voor de leden van de zangvereniging een primeur, hoewel ze niet vies zijn van gewaagde projecten. Zo zongen zij de Carmina Burana en staat op 9 juni van dit jaar The Armed Man van Karl Jenkins op het programma in de Sint-Janskerk in Gouda.
Kaarten voor Vivaldi Code Rood zijn te koop via: www.goudseschouwburg.nl| Tel. 0182-513 750

Onderwerpen