Cinema Gouda zet klanten Voedselbank en Mantelzorgers in het zonnetje.Cinema Gouda zet klanten Voedselbank en Mantelzorgers in het zonnetje.
 
Cinema Gouda biedt iedereen die klant is bij de Voedselbank Gouda, in het bezit is van de Mantelzorgpas of de Rotterdampas gratis toegang tot een film op zaterdagochtend 7 juli.
 
Cinema Gouda heeft sinds de opening in 2014 inmiddels ruim 800.000 bezoekers mogen verwelkomen. Met iedere week nieuwe films, diverse specials en events weten veel mensen inmiddels de weg te vinden naar de Goudse bioscoop. Ondanks dat er kortingen worden geboden en er regelmatig acties zijn, is het niet voor iedereen weggelegd te genieten van een filmuitje. Veel mensen hebben weinig te besteden of zijn te druk met het verzorgen van anderen en zijn daarom niet in de gelegenheid de bioscoop te bezoeken.
 
Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het sociale vangnet in Nederland steeds kleiner wordt. Steeds meer mensen moeten een beroep doen op maatschappelijk werk, ouderenzorg, sociale uitkeringen, jeugdzorg, de voedselbank, ondersteuning van kerken enz. Door de voortdurende bezuinigingen worden voorzieningen zoals de bioscoop voor een steeds grotere groep steeds minder toegankelijk.
 
Om deze groep mensen in het zonnetje te zetten, biedt Cinema Gouda hen een gratis filmuitje aan met de keuze uit drie bijzondere films: The Greatest Showman, Coco ofPirates of the Carribbean: Salazar’s Revenge.
De films starten alle drie om 11.00 uur ’s ochtends.
 
Om gebruik te maken van deze actie moeten bezoekers reserveren via 0182-527 773 of langskomen bij de kassa van Cinema Gouda.

Meer informatie is te vinden op de website www.cinemagouda.nl/acties. 

Onderwerpen