Cinema Gouda organiseert exclusieve VIP vertoning De DirigentCinema Gouda organiseert exclusieve VIP vertoning De Dirigent

met o.a. Maria Peters, Christanne de Bruijn en Dave Schram!

 
Zaterdag 27 oktober komen regisseuse Maria Peters, hoofdrolspeelster Christanne de Bruijn, producent Dave Schram en naar alle waarschijnlijkheid acteur Raymond Thiry óf Gijs Scholten van Aschat langs bij Cinema Gouda in het kader van de nieuwe film De Dirigent. Cinema Gouda organiseert ter ere hiervan een exclusieve VIP vertoning waarin alle bezoekers als VIPs deze middag kunnen beleven in het bijzijn van de cast & crew.
 
Voorafgaand aan de film ontvangen de bezoekers een feestelijk glas cava en zien ze de bijzondere film De Dirigent. Na afloop is er een korte Q&A in de zaal waarin alle vragen gesteld kunnen worden aan de cast en daarna gaat iedereen gezamenlijk naar de foyer waar met de cast nagepraat kan worden onder het genot van luxe amuses en heerlijke wijnen.
 
Programma:
15:15 uur: ontvangst met cava
15:45 uur: start film De Dirigent
18:15 uur: Q&A in de zaal met cast van de film.
18:30 uur: naborrel met aanwezigheid van de cast.
 
Een bijzondere film gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico. Haar bewogen leven staat in het teken van het veroveren van een plaats en die te behouden, in de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.
 
Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?
 
De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chef-dirigent: Karina Canellakis.
 

Onderwerpen