Laatste kans Van Gauguin tot TooropLaatste kans Van Gauguin tot Toorop

Groninger Museum te gast t/m 6 januari 2019

De succesvolle tentoonstelling Van Gauguin tot Toorop is nog een paar weken te zien in Museum Gouda.
Al bijna 20.000 bezoekers bezochten de fraaie verzameling Franse en Nederlandse schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw. De kunstwerken van onder andere Gauguin, Redon, Maris, Toorop en Mankes zijn te gast uit het Groninger Museum. Bezoekers kunnen de hoogtepunten uit deze collectie nog tot en met 6 januari bekijken.

Natuur en gevoel in stillevens
De verzameling uit het Groninger Museum is in een periode van meer dan 50 jaar bijeengebracht door architect en kunstverzamelaar Reurt Jan Veendorp. Hij had oog voor kwaliteit en wist werken te verkrijgen van belangrijke kunstenaars. In zijn verzameling speelt de natuur, en het gevoel dat een kunstenaar daarin legt, een belangrijke rol. De verzameling is vergelijkbaar met die van de School van Barbizon en Haagse School in Museum Gouda. Hoogtepunten uit deze collectie zijn voor een half jaar te zien in het Groninger Museum. De collectieruil is een goed voorbeeld van de vele samenwerkingen die Museum Gouda zoekt. Het vergroot hiermee ook de zichtbaarheid van de eigen collectie.

Workshop bloemstillevens
Zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Op vrijdag 28 december en 4 januari komt kunstenares Else Hofstede naar Museum Gouda voor de workshop Bloemstillevens van stof. Met restmateriaal uit de zeilmakerij helpt ze bij het maken van de mooiste bloemenschilderijen. Vooraf een beetje inspiratie opdoen? Bekijk dan eerst de prachtige bloemstillevens in de tentoonstelling. Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden. Bezoekers betalen alleen entree tot het museum (gratis toegang voor museumkaarthouders). Inschrijven kan door een e-mail te sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
 

Onderwerpen