Bezoekersrecord voor Museum GoudaBezoekersrecord voor Museum Gouda

Vrijdag 21 december ontving Museum Gouda de 60.934e bezoeker van dit jaar en heeft daarmee het hoogste aantal bezoekers ooit ontvangen. Het museum trok in 2018 ruim 25.000 bezoekers meer dan in 2017. Het record is vooral te danken aan de succesvolle tentoonstellingen Pieter Pourbus. Meester-schilder uit Gouda, Henk Helmantel en Van Gauguin tot Toorop. Groninger Museum te gast.

Marc de Beyer, directeur van het museum is enorm trots op de groei: ‘We zijn ongelooflijk blij met dit grote aantal bezoekers. De groei was niet mogelijk geweest zonder al die collega’s die zich, al dan niet vrijwillig, zo hard inzetten voor ons mooie museum. Ook intensieve samenwerkingen, met onder meer het Groeningemuseum in Brugge en het Groninger Museum, droegen bij aan het succes.’

Laatste kans Van Gauguin tot Toorop
De absolute publiekstrekker Van Gauguin tot Toorop is nog tot en met 6 januari 2019 te zien. Al meer dan 20.000 bezoekers bezochten de fraaie verzameling Franse en Nederlandse schilderkunst uit de negentiende en twintigste eeuw. De kunstwerken van onder andere Gauguin, Redon, Maris, Toorop en Mankes zijn te gast uit het Groninger Museum.

Plannen voor 2019
Ook in 2019 staan er mooie tentoonstellingen op het programma. Vanaf 28 januari toont het museum SALON 2019. Een tentoonstelling waarin vijfentwintig kunstenaars uit Gouda en het Groene Hart hun werk tonen. Vanaf 26 februari start de tentoonstelling Buiten Schilderen, waarin negentiende-eeuwse schilders uit de Franse kunstenaarskolonie Barbizon en de Nederlandse tegenhanger in Oosterbeek centraal staan.
Deze tentoonstelling laat prachtige landschappen van onder andere Rousseau, Daubigny, Corot, Maris, Mauve en Gabriël zien. Later dit jaar komt de tentoonstelling Lage Landen naar Museum Gouda. Aan de hand van veertig parels uit het Rijksmuseum wordt zichtbaar gemaakt hoe het Nederlandse landschap onze identiteit heeft gevormd.
Het museum eindigt het jaar met de blockbuster Stilleven! Van Vincent van Gogh tot Erwin Olaf.
 

Onderwerpen