Cinema Gouda vertoond documentaire ‘Andere Tijden Sport: WILLEM’.Cinema Gouda vertoond documentaire ‘Andere Tijden Sport: WILLEM’.
 

Het portret van de voormalig topsporter Willem van Hanegem is op 21 januari eenmalig te zien geweest in Rotterdam. Speciaal voor alle voetballiefhebbers en andere fans is de film nog tweemaal exclusief in Cinema Gouda te zien.
 
Cinema Gouda vertoond op vrijdag 8 februari 19.00 uur en zondag 10 februari 15.00 uur de extended versie op het witte doek. Beide vertoningen zijn inclusief een Q&A met regisseur David Kleijwegt en researcher Steven van der Graag. (aanwezigen onder voorbehoud). Tickets zijn € 6,50.
 
Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van Willem van Hanegem is maandag 21 januari in première gegaan in LantaarnVenster in Rotterdam. In een uitverkochte zaal keken bekende en onbekenden Rotterdammers naar deze bijzondere documentaire. De film werd goed ontvangen. Zo was ook Feyenoord-directeur Jan de Jong onder de indruk. "Hij heeft mij enorm gepakt. Prachtige documentaire, er zit van alles in: de genialiteit van Willem, de hardheid van Willem, de onbevangenheid van Willem, het verongelijkte dat hij soms ook heeft en toch ook hoe je ziet hoe goed hij als voetballer was, met misschien wel het mooiste linkerbeen ter wereld."
 
Andere Tijden Sport: WILLEM
WILLEM is een unicum voor Andere Tijden Sport: een geheel uit archief opgebouwd portret van een voormalig topsporter. De Kromme, de op één na beste voetballer van Nederland, wordt in februari 75 jaar. Dit is het cadeau dat wij van Andere Tijden Sport Willem van Hanegem willen geven. In WILLEM focussen we puur op zijn actieve voetbaljaren, dus van de jaren zestig tot 1983, het jaar van zijn afscheid. Willem van Hanegem was zeer geliefd.

Als voetballer en daarbuiten samen met Truus, de eerste voetbalvrouw. Maar Willem was ook bikkelhard, een treiteraar, kortom een onmogelijk mens. Onderliggende vraag is: waarom houden wij toch van die 'klootzak'? Door een uitgelezen selectie van het archief, met eveneens een rol voor radio en fotografie, spelen we voortdurend met het door Van Hanegem zelf belichaamde contrast: het ruwe en het fijne, het mooie en het lelijke, het stoere en het kwetsbare. De aflevering zelf moet antwoord geven op bovenstaande vraag.
 
Regie: David Kleijwegt
Montage: Thomas Vroege
Research: Steven van der Gaag
 
Andere Tijden Sport is het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR, gepresenteerd door Tom Egbers.
 
'Willem' is op 17 februari op NPO 1 rond 23.00 uur te zien in Andere Tijden Sport.

Onderwerpen