Primeur Ladies Night: On the basis of sex in Cinema GoudaPrimeur Ladies Night: On the basis of sex in Cinema Gouda
 
Gouda heeft op 6 maart om 19.30 uur de primeur met de vertoning van de film On the Basis of Sex in Cinema Gouda.
De film is vanaf 7 maart in de rest van Nederland in de bioscoop te zien.

On the Basis of Sex wordt vertoond tijdens een Ladies Night Special die Zonta Gouda in samenwerking met Cinema Gouda organiseert ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Zonta is een internationale seviceorganisatie die zich inzet voor de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen. Dat doet ze via grote internationale projecten, beurzen voor jonge vrouwen en campagnes tegen geweld tegen vrouwen, maar ook lokaal zoals in Gouda via Tafelvanzeven, een initiatief waarbij vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werktraject krijgen om ze een beter toekomstperspectief te geven. De opbrengst van de Ladies Night Special is voor Tafelvanzeven.
 
On the Basis of Sex vertelt het waargebeurde en inspirerende verhaal van juriste Ruth Bader Ginsburg die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten. In de film staat Ruth (gespeeld door Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar loopbaan en het rechtssysteem voorgoed kan veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit.
 

Tickets voor deze Ladies Night Special zijn te koop via www.cinemagouda.nl en kosten € 17,50. Hierin zijn een welkomstdrankje en goodiebag inbegrepen. Daarnaast zijn er diverse stands met mooie producten als sieraden, handtassen en boeken en is er een loterij met prachtige prijzen. Vrouwen uit Gouda en (verre) omgeving zijn van harte welkom.
 

Onderwerpen