Cinema Gouda vertoont nieuwe Urbanus film en krijgt Willy Linthout op bezoek.Cinema Gouda vertoont nieuwe Urbanus film en krijgt Willy Linthout op bezoek.
 
Op 2 mei 2019 gaat de animatiefilm Urbanus De Vuilnisheld in première in Nederland. Cinema Gouda vertoont de film op zaterdag 4 mei en krijgt daarvoor speciaal bezoek van Willy Linthout, de tekenaar van de bekende stripboekenreeks.
 
Linthout is dat weekend al in Gouda, vanwege het stripboekenfestival Strips op de Markt op zondag 5 mei. Vanwege de vertoning van de film komt hij een dag eerder en brengt dan bezoek aan Cinema Gouda.
Om 14:00 uur kunnen bezoekers Urbanus, de Vuilnisgeld zien en aansluitend is er een Q&A en de gelegenheid om je stripboek te laten signeren.
De snelle beslissers krijgen ook nog eens een extraatje: voor de 1e 25 bezoekers van de film is er een gesigneerd Urbanus stripboek. 
 
In Urbanus de Vuilnisheld zien we verschillende karakters uit de stripverhalen terug. De inwoners van het dorpje Tollembeek sluiten een deal met Igor, een schimmige Rus. In ruil voor een grote betaling mag Igor een jaar lang gevaarlijk afval storten in Tollembeek. Intussen probeert Urbanus zelf om Juffrouw Pussy te verleiden om met hem te trouwen. Hij wil met het geld een grote verlovingsring voor haar kopen.
 
De animatiefilm is gebaseerd op de strips van Willy Linthout en Urbanus. Hij wordt geproduceerd door Eyeworks samen met Bos Bros en zender Eén. In Belgie ging de film al in première op 27 februari 2019.

Onderwerpen