Concerten in de Sint Janskerk week 29 - 2019

 
 Muziek in de Sint-Janskerk Week 29
 
 
muziekserie
Grote Koren

King’s School Gloucester

o.l.v. Mr John Pennington

 
DINSDAG 16 JULI, 20.00 UUR
The King’s School Gloucester is een privé school voor meisjes en jongens in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. De school heeft een historie die terug gaat tot 1541 en heeft nauwe banden met de beroemde kathedraal van Gloucester. In de vroege jaren bestond de school alleen voor de koorjongens die dagelijks zongen in de kathedraal. Door dit verleden heeft de school een sterke muzikale traditie en veel van de leerlingen zingen of bespelen een instrument op hoog niveau. In juli maken 45 leerlingen van deze King’s School een concert tour door Nederland. Zowel het koor als het strijkensemble zullen tijdens dit concert te horen zijn. Een concert verzorgd door de meest getalenteerde musici van deze King’s School staat garant voor een boeiende avond waar de muziek zich zeker uitstekend zal lenen voor de ambiance van de Sint-Janskerk.
toegang gratis
collecte na afloop
 
muziekserie
Studentenconcerten

Rik Melissant

Frankrijk vs Duitsland.
Wie wint er?


DONDERDAG 18 JULI, 13.00 UUR 
Een afwisselend programma met prachtige muziek, van vader en zoon Bach tot Guilmant. In dit programma kunt u twee prachtige orgels beluisteren van de langste kerk van Nederland. Het Leeflang-koororgel en het grote Moreau-orgel. Het concert wordt geopend op het koororgel in een sonate van de zoon van de grote Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach. Na deze sonate zal er verder worden gespeeld op het grote Moreau- orgel. Tijdens dit concert zal de organist improviseren op een gegeven thema/lied/gezang/ psalm die door u opgegeven mag worden aan het begin van het concert.
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!
 
muziekserie
Kamermuziek
Trio Calliope

‘Midzomermiddagsserenade’


 
ZATERDAG 20 JULI, 16.00 UUR
Trio Calliope wordt gevormd door violisten Momoko Noguchi, Sasha Mashina en altviolist Timur Jakubov. Alle drie musici zijn verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag. Daar lag ook de basis om zich samen muzikaal te uiten met maximale expressie. Een brandend verlangen om snaren met de juiste hoeveelheid energie in beweging te brengen. Emotioneel geladen en gericht op een heerlijke luisterervaring. Er wordt muziek uitgevoerd van onder ander Bach, Kodály en Dvořák.
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!
 

Onderwerpen