De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis slaan handen ineen met ActeerLABDe Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis slaan handen ineen met ActeerLAB
 
Kunst en cultuur in Gouda bruist! Het Jeugdtheaterhuis komt in samenwerking met De Goudse Schouwburg namelijk met iets nieuws voor jongeren vanaf 12 jaar die hun acteertalenten willen ontwikkelen: het ActeerLAB. Bij het ActeerLAB worden theaterlessen aangeboden in combinatie met het proeven van sfeer achter de schermen bij De Goudse Schouwburg.

Dat het Jeugdtheaterhuis een broedplaats is voor jong talent, hebben de afgelopen 25 jaar wel uitgewezen. Oud-leerlingen Sigrid ten Napel, Hanna van Vliet, Robert de Hoog, Maaike Ouboter en Ronnie Flex zijn met enige regelmaat op het witte doek, toneel of muziekfestival te zien. Het ActeerLAB is uitermate geschikt voor iedereen die zo’n carrière ambieert en wil leren acteren en theater maken.

ActeerLAB
In het ActeerLAB worden een seizoen lang theaterlessen door professionals en gastdocenten gegeven. Naast de lessen in Cultuurhuis Garenspinnerij bezoeken de leerlingen regelmatig De Goudse Schouwburg. Bijvoorbeeld voor het kijken naar een warming-up, voorstelling of professionele decors & kostuums. De schouwburg is dé plek waar professionals aan het werk zijn en waar de leerlingen kunnen proeven hoe het is om op het toneel te schitteren.

Nicky van Rossum, programmeur van De Goudse Schouwburg: ‘Theatereducatie en het betrekken van jongeren uit Gouda en omgeving bij onze schouwburg is één van onze speerpunten en we zijn blij in Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een kundig partner te hebben gevonden. De Goudse Schouwburg wil graag een plek zijn waar iedereen zich thuis voelt. We vinden het geweldig dat we de leerlingen van het ActeerLAB letterlijk een plek in ons gebouw kunnen geven om theater te ontdekken, zowel door zelf te spelen als door te kijken en hun talent te ontwikkelen.’

Het ActeerLAB op vrijdag is al bijna vol, inschrijven voor deze dag moet snel gebeuren. Voor de zaterdag is er nog voldoende ruimte.
Meer informatie en inschrijven voor het ActeerLAB: www.jeugdtheaterhuis.nl


Onderwerpen