Concert in de Sint Janskerk 12 oktober

 
 Muziek in de Sint-Jan Week 41
 
muziekserie
Kamermuziek

Cambiamento Musicale

première Den Dunnen

 
Zaterdag 12 oktober, 20.00 uur
Op zaterdag 12 oktober zal er bij uitzondering een concert in de kamermuziekserie in de avond worden gegeven in de Goudse Sint-Jan. Te gast is Cambiamento Musicale, een kwartet dat oude en nieuwe muziek in één programma combineert. Cambiamento Musicale wordt gevormd door Stephan Esmeijer, Magda de Jong, Gerrieke Verheij en Gerben Mourik.

Zij traden in 2017 voor het eerst met elkaar op en geven sindsdien regelmatig kamermuziekconcerten. Op creatieve wijze verenigt dit ensemble de historische uitvoeringspraktijk van de 17e en 18e eeuw met hedendaagse muziek.

Naast de verschillende stijlen die elk concert terugkomen, is ook de verscheidenheid van instrumenten groot. Blokfluiten, hobo's, cello, klavecimbel en orgel worden in elke denkbare combinatie ingezet. Dit zorgt voor een bijzonder concert met veel dynamiek!

Tijdens de uitvoering in de Sint-Jan zal Cambiamento Musicale muziek van onder andere Bach, Telemann en Lotti uitvoeren. Ook staat de première van een nieuw werk van Abraham den Dunnen op het programma. De compositie is ontstaan uit nauwe samenwerking met de musici waarbij gelijkwaardigheid van de instrumenten opvalt. Zo heeft de cello nu net zo’n opvallende rol als de blokfluit.
 
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!


Collecte na afloop komt geheel ten gunste van de musici.
 

Onderwerpen