Schatten uit het Rijksmuseum nog t/m 27 oktober te zien in Museum GoudaLage Landen laatste kans!

Schatten uit het Rijksmuseum nog t/m 27 oktober te zien in Museum Gouda
De succesvolle tentoonstelling Lage Landen. Schatten uit het Rijks is nog t/m 27 oktober te zien in Museum Gouda. Daarna gaan de achtendertig werken definitief terug naar het Rijksmuseum. Al bijna 16.000 bezoekers bezochten de reis door vier eeuwen Nederlandse landschapsschilderkunst. In de tentoonstelling zijn prachtige schilderijen te zien van onder andere Constant Gabriël, Anton Mauve, Jacob van Ruisdael, Willem Maris en Jozef Israëls.

Door de eeuwen heen schilderen kunstenaars het veelzijdige Nederlandse landschap. Van natte, modderige polders in het Groene Hart tot de woeste en lege heidegronden in Drenthe. Landschappen die bewerkt worden door mensenhanden of begraasd door koeien en schapen. Wie naar de schilderijen in Lage Landen kijkt, van de 17e-eeuwse Van Ruisdael tot Gabriël uit de 19e-eeuw, herkent ze als ‘typisch Nederlands’. Zelfs nu de natuur, opgeslokt door de moderne omgeving, niet altijd meer zichtbaar is.

Uit het Rijks, in het land
Lage Landen is een reizende tentoonstelling in samenwerking met het Rijksmuseum. Vijf stadsmusea hebben hiervoor de handen ineen geslagen. In Museum Gouda is de laatste editie van Lage Landen te zien. Koele Wateren is het vervolg op Lage Landen, met wederom veel topwerken uit het Rijksmuseum. Deze tentoonstelling is vanaf 28 oktober te zien in het Westfries Museum.

Stilleven in Museum Gouda
Na Lage Landen maakt Museum Gouda zich op voor een andere publiekstrekker: Stilleven. Deze tentoonstelling – vanaf 15 november te zien - toont een vernieuwend beeld van het moderne Nederlandse en Belgische stilleven. De expositie onderzoekt de betekenis van het stillevengenre voor kunstenaars.Is het voor Jan Sluijters, Rik Wouters, Pyke Koch, James Ensor, Erwin Olaf de ultieme expressievorm

Onderwerpen