Concerten in de Sint Janskerk week 44-2019


Muziek in de Sint-Jan Week 44
 
muziekserie
Grote koren
 
 

BENEFIETCONCERT INLOOPHUIS DOMINO

 

Zes beroemde opera-aria’s omlijst door orkestmuziek

 
Vrijdag 1 november 2019, 20.00 uur

 

Het Gouds Symfonie Orkest met medewerking van zangeres Anitra Jellema onder leiding van Aad van der Velde verzorgt het benefietconcert, waarvan de opbrengst bestemd is voor Inloophuis Domino.
Inloophuis Domino profileert zich als de grootste huiskamer van Gouda en wil mensen bij elkaar brengen voor wie het niet vanzelfsprekend is opgenomen te zijn in een sociaal netwerk.

Het Gouds Symfonie Orkest is een amateur-orkest dat al meer dan 50 jaar bestaat, waarvan de laatste 26 jaar onder leiding van Aad van der Velde. Het is niet het eerste benefietconcert: ook in 2016 kon een aanzienlijk bedrag naar Domino worden overgemaakt, en het is te hopen dat de publieke belangstelling in 2019 even groot is als toen. De soliste kan daaraan bijdragen: de bekende Goudse sopraan Anitra Jellema vertolkt zes geliefde opera- aria’s van Dvořák, Tsjaikovski, Verdi en Puccini, terwijl het orkest voor de symfonische omlijsting zorgt.


Entreeprijzen: € 15,00 / € 17,50

Kaarten zijn te koop in de museumwinkel van de Sint-Jan,
of online op: 
[bestel ticket]

De opbrengst is volledig voor het Inloophuis Domino

Meer informatie op: [Inloophuis Domino] 

 
 
Symposium

SYMPOSIUM

EDUARD POPPIUS 400 JAAR GOUDSE REMONSTRANTEN


 
Zaterdag 2 november, 14.00 uur

Het symposium over een bekende Nederlander met een bijzondere band met de Sint-Janskerk staat in 2019 in het teken van Eduard Poppius. Deze West-Friese predikant kwam in 1607 naar Gouda en was een prominent aanhanger van Jacobus Arminius. Toen de Synode van Dordrecht in het nadeel van de remonstranten besloot werd Poppius verbannen. Hij was evenwel snel weer in Gouda, waar hij veel schreef over zijn remonstrantse gedachtegoed. In 1623 werd hij gearresteerd, en hij overleed kort daarna in gevangenschap op Slot Loevestein.
Tijdens het symposium wordt eveneens de verbinding met het heden gezocht.

 

> meer informatie over dit symposium vindt u hier <

Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!

 
muziekserie
Kamermuziek

Concerto Valiante

Telemann, Vitali, Purcell & Händel

 
Zaterdag 2 november, 16.00 uur
Barokensemble Concerto Valiante is in 2010 ontstaan uit de passie van klavecinist Leonardo Valiante, geboren in Montevideo, Uruguay, die zich richt op barokmuziek in de breedste vorm. Zij werkt met studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en andere conservatoria in Nederland. De solisten en musici komen van over de hele wereld naar Nederland om hun kwaliteiten te vergroten door de studies op conservatoria alhier. Concerto Vaillante speelt werken van onder meer Telemann, Vitali, Purcell, Händel en andere werken.


Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
Uw entreekaartje blijft de hele dag geldig!


Collecte na afloop komt geheel ten gunste van de musici.

Onderwerpen