Lezing Agnietenconvent 10 novemberHet Agnietenkonvent Gouda nodigt U uit uit voor haar tweede lezing in de serie ‘Engagement en Hoop’ op zondagochtend  10 november

Christien Brinkgreve over de kracht van verhalen in onze tijd’
 
We hebben ons hele leven verhalen gehoord, en we kunnen het zelf ook niet laten om verhalen te vertellen, hoe komt dat toch? In haar boek ‘Vertel!’ vertelt Christien Brinkgreve hoe verhalen ons grip geven op het leven en op de wereld.

De tijd verandert, en de verhalen veranderen mee. In vroeger tijden vertelden de verhalen een vaste waarheid, die richting wees. In onze tijd wordt de wereld in kaart gebracht door vooral te tellen en meten. Christien Brinkgreve pleit ervoor, elkaar onze eigen alledaagse verhalen te vertellen. Verhalen verbinden mensen met elkaar. Door onze verhalen aan elkaar te vertellen, ontdekken we, waar voor ons bronnen voor geluk zijn, en hoe we kunnen omgaan met het ongemak van het leven.
Verhalen geven ons leven betekenis en kunnen hoop bieden in chaotische tijden.
 
Christien Brinkgreve is emeritus hoogleraar sociologie aan de R.U. Utrecht
  
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. De lezing begint om 11.45 uur en duurt ca. 45 minuten. Daarna is er een pauze van 15 minuten met wederom een kopje koffie of thee.

Van 12.45 – 13.15 uur is er gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen.
De toegang bedraagt € 5,00. Wij betalen hiermee de kosten van
de spreker, de huur van de locatie en overige zaken zoals koffie en thee.
 
Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 in Gouda. 10 november 11.45 u. – 13.15 u.

 

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen