Concerten in de Sint Janskerk week 46-2019


Muziek in de Sint-Jan Week 46
 
muziekserie
Kamermuziek

Reina Duo

‘Natuur en Geluk’

 
Zaterdag 16 november, 16.00 uur
Met het thema liefde voor een ander, voor jezelf en voor de natuur maakt het Reina Duo een muzikale reis van folkloristische muziek uit Ierland, Engeland, Wales naar klassieke liederen van Rachmaninof en Fauré naar jazz en naar eigen composities.

Het Reina Duo bestaat uit Natalie Merfort, zang en Reinilde Zevenbergen, harp.
Vrij toegankelijk met een entreebewijs voor de kerk.
Met de Museumkaart, Rotterdampas en voor kinderen t/m 12 jaar is de entree gratis.
 
muziekserie
Grote Koren

Cantare

Mariavespers, Claudio Monteverdi


 
Zaterdag 16 november, 20.00 uur 

De Mariavespers, ook wel de Vespro della Beata Vergine, is een verzameling psalmen en motetten voor zangstemmen en instrumenten, die in 1610 werd uitgegeven in Venetië. De meeste stukken zijn geschreven met het oog op het avondgebed (vesper is Latijn voor avond).

Monteverdi paste in deze verzameling muziekstukken voor zangstemmen en instrumenten van vóór 1600 verschillende stijlen toe, waarmee hij een staalkaart laat zien van de muziekstijlen van zijn tijd: van ‘ouderwetse’ gregoriaanse psalmodieën tot avant-gardistische solozang, Venetiaanse dubbelkorigheid en concertante instrumentale muziek; een verzameling die zijn eenheid vindt in de vesperliturgie. Het geheel was bedoeld voor een van de Mariafeesten. Monteverdi gebruikte het wellicht om bij een sollicitatie in Rome te tonen wat hij in z’n mars had.

Het Goudse koor Cantare krijgt tijdens het concert ondersteuning van solisten Mónica Monteiro, Amelia Berridge, William Knight, Joäo Moreira, Matthew Baker en Mitchel Sandler. Het ensemble Copper & Zink verzorgt de instrumentale begeleiding. Verder zingt Schola Cantorum Karolus Magnus o.l.v. Stan Hollaardt de gregoriaanse antifonen.

Kaarten zijn te koop in de museumwinkel van de Sint-Jan, bij boekhandel Smit en via koorleden.
  € 25,00 in de voorverkoop  |  €27,50 aan de deur

Onderwerpen