Voorpremière Kruimeltje voor Stichting Bio! in Cinema GoudaVoorpremière Kruimeltje voor Stichting Bio!

Deel opbrengst van voorpremière Kruimeltje naar Stichting Bio Kinderrevalidatie.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaan de basisscholen weer staken. Op deze twee dagen wordt er een voorpremière van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn vertoond in Cinema Gouda en andere bioscopen, twee dagen eerder dan de officiële première (die is op zaterdag 1 februari). Van ieder verkocht ticket tijdens deze twee voorpremières, gaat er een deel van de opbrengst naar Stichting Bio. Alle opbrengsten van deze actie worden op zaterdag 1 februari tijdens de première doormiddel van een cheque overhandigd aan Stichting Bio.

De actie is opgezet in samenwerking met WW ENTERTAINMENT, de filmmaatschappij van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn. Omdat Nederlands bekendste straatjochie graag mensen en dieren helpt, is het een mooie link om stichting Bio Kinderrevalidatie aan te koppelen. Ook aangezien stichting Bio een initiatief is van de Nederlandse bioscoopbranche, sluit het mooi aan met het nostalgische en stukje erfgoed van Kruimeltje.
 
Over stichting Bio
Stichting Bio is in 1927 het leven geroepen door de Nederlandse bioscoopbranche. Al 90 jaar lang heeft Bio hart voor kinderen die met beperkingen door het leven moeten gaan. Bio startte zijn missie met het helpen aansterken van 'bleekneusjes' uit de stad. Daarna zette het zich in voor poliopatiëntjes om te revalideren. Vanaf eind jaren negentig biedt Bio vakanties en ontspanning aan een nieuwe doelgroep: gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind.
 
Voor deze speciale groep zijn nauwelijks geschikte vakantiebestemmingen. Het volledig aangepaste Bio Vakantieoord biedt die mogelijkheid wel, op een mooie plek in de bossen bij Arnhem. Het vakantiepark heeft 17 ruime bungalows. Variërend van gezinsbungalows voor 4 personen tot groepsbungalows voor 16 personen. Elke bungalow beschikt standaard over hoog/laag bedden, een passieve tillift, een douchestoel, een douchebrancard of een badwagen en speciale zitzakken. De meeste bungalows zijn voorzien van een eigen wasmachine en -droger. Enkele bungalows hebben een eigen snoezelruimte. Het park biedt ook speciale binnen- en buitenattracties zoals een bioscoop, manege, zwembad en speelpark. Allemaal volledig aangepast op de doelgroep.
 
Over de Film
Nederlands bekendste straatjochie is weer terug in Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn. Kruimeltje is weer verenigd met zijn ouders, hij is niet meer het arme straatjongetje en woont nu met zijn ouders in een villa op het platteland. Hoe fijn het ook is in een villa, kan het ook saai zijn op het landgoed. Kruimeltje mist het spannende stadsleven en besluit om weg te lopen samen met zijn hond Moor. Maar wanneer hij onderweg is naar de stad, wordt hij tegengehouden door Noor en probeert hij aan haar te ontsnappen, maar zij worden ontvoert door een oude, bekende slechterik die het gemunt heeft op de goudmijn.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen