Stroopwafeldag, Zaterdag 29 juni in evenementenstad GoudaStroopwafeldag, Zaterdag 29 juni in evenementenstad Gouda
 

Wat zal die stad weer ouderwets heerlijk ruiken! Zaterdag 29 juni zijn er verschillende activiteiten in de Goudse binnenstad om ons andere wereldberoemde exportproduct de aandacht te geven die het verdient. Iedere Gouwenaar heeft zijn eigen favoriete stroopwafel, anderen zeggen siroopwafel, en velen weten haarfijn te duiden welke stroopwafelbakker de wafel die zij het lekkerst vinden, heeft gebakken.
 
Het woensdag aangetreden nieuwe kindercollege van kinderburgemeester en kinderwethouders zal aanwezig zijn en in de stad worden deze dag op verschillende plaatsen in de straten stroopwafels gebakken zoals bijvoorbeeld op de Tiendeweg.

De steeds geliefder wordende kaaswafel (de remix van stroopwafel en kaas) wordt ook de hele dag gebakken op de Hoogstraat en zal uiteraard vers te koop zijn. De Groenendaal pakt uit, op de Kleiweg kun je een denim stroopwafel versieren. Nu niet Achter de Waag maar in de Nieuwe Marktpassage kun je nu je stroopwafel pimpen en uiteraard zijn de ook de geliefde kleine stroopkoekjes er weer bij. De hele dag lopen onze Gouden Stroopwafeldames in de stad stroopwafels uit te delen, zolang de voorraad strekt. Vergeet ook niet de stroopwafelexperience op de Markt en de stroopwafelbakkerij in de Lange Groenendaal.
 
Iedereen is welkom in de Goudse binnenstad op deze mooie zomerse dag.
Gezellig shoppen, de Markt op, terrasje pakken, kortom de sfeer en gezelligheid die je in onze eigen binnenstad gewend bent.

Onderwerpen