Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 2e week van de zomervakantie 2019Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 2e week van de zomervakantie 2019

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden, tenzij anders vermeld. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Dagelijks
Blacklight speurtocht, iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht. Met een lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.

Maandag 29 juli
’s Ochtends kunnen kinderen tussen 11.00 – 12.30 uur een cupcakeje versieren. Bijdrage € 1.75.

Slootjessafari
‘S middags kunnen kinderen tussen 13.30-15.00 uur met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost € 2.75 incl. waterijsje. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Dinsdag 30 juli Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.

Bijzondere workshop schilderen: Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen op een bijzondere manier een schilderij komen schilderen, namelijk de kwast vasthoudend met hun tenen! De allerkleinste kunnen schilderen met hun handjes met vingerverf. Trek oude kleding aan en doe gezellig mee, plezier verzekerd! Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Bijdrage:  € 3,95 inclusief ranja en iets lekkers.

Woensdag 31 juli ’s middags Avonturenmiddag
Deze middag kunnen kinderen tussen 13.00-15.00 uur meedoen aan allerlei spannende activiteiten; bootje varen, hut bouwen, popcorn maken, tijgeren onder net door. Bijdrage € 4.50 incl. ranja en iets lekkers. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Donderdag 1 aug Workshop schatkist of juwelenkist
De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur.  Maak een prachtige juwelenkist voor al je sieraden of een schatkist voor je geld en/of  “schatten”. De materialen die je kunt gebruiken zijn: verf, foam klei, glitterstenen, spiegelkarton, lint, glitters wiebeloogjes, kraaltjes, zand  en schelpen. De bijdrage in de kosten is  vanaf € 4,95 - € 5,95 afhankelijk van gekozen kistje en inclusief ranja en iets lekkers. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Vrijdag 2 aug Spelletjesochtend
Van 10.30-12.00 uur kunnen kinderen verschillende spelletjes komen spelen met als thema boerderij. Doe gezellig mee! Bijdrage € 2,75 incl. ranja. Kinderen onder de zes jaar onder begeleiding van een ouder of verzorger.

Kinderen kunnen tussen 13.30 – 15.00 uur een tattoo laten zetten. Bijdrage € 2.50. Opgeven niet nodig.

Voor meer informatie en opgeven:
Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
0182-514 219/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      www.kinderboerderijgouda.nl

Onderwerpen