Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 3e week van de zomervakantie 2019Activiteiten op de kinderboerderij tijdens de 3e week van de zomervakantie 2019

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Ook kunnen kinderen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden, tenzij anders vermeld. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

iedere dag kunnen kinderen meedoen met de blacklightspeurtocht. Met een lampje en een antwoordvel gaan ze speuren naar de juiste antwoorden. Deelname € 2,50 incl. pen.

Maandag 5 aug Dreumesochtend
Voor de allerkleinsten organiseert de kinderboerderij een uurtje (10.30-11.30 uur) dierenknuffelen en 'meehelpen'. De kinderen (tot 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en helpen met het voeren van de dieren. Dit onder begeleiding van een dierverzorger. Daarna maken ze een klein en eenvoudig knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt € 3,50.

Workshop Foamklei
Leuke knutselactiviteit tussen 11.30-15.00 uur waarbij gewerkt wordt met foamklei en vandaag verschillende figuren/ dieren die met het strand te maken hebben, krabben, zeepaardjes en vuurtorens. Kinderen onder de 6 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Dinsdag 6 aug Workshop Fotolijstje met schelpen.
De workshop wordt gegeven tussen 11.00 en 15.00 uur. Versier een fotolijstje voor (bijvoorbeeld) je mooiste vakantiefoto! De materialen die kinderen kunnen gebruiken zijn: schelpen, zand, wiebeloogjes en foam klei. De bijdrage is € 5,95 inclusief ranja en iets lekkers .

Woensdag 7 aug
s ochtends kunnen kinderen spelletjes komen spelen van 10.30 – 12.00 uur, thema vandaag is sport!
Trek sportieve kleding aan en doe gezellig mee. Deelname € 2,75  incl. glaasje ranja.

Slootjessafari
‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-15.00 uur met schepnetjes aan de slag om te ontdekken welke diertjes er in de sloten rondom de kinderboerderij leven. Deelname kost € 2.75 incl. waterijsje.

Donderdag 8  aug  Ponyochtend
Tussen 11.00 – 12.30 uur ponyochtend, kinderen gaan meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel en een ponycupcakje! Vanaf 4 jaar. Bijdrage € 7.50 incl. ranja.
’s middags kunnen kinderen tussen 13.00 – 15.30 uur een cupcakeje versieren. Bijdrage € 1.75.

Vrijdag 9  aug  Schminken
Deze dag kunnen kinderen tussen 10.30-12.00 uur geschminkt worden. Bijdrage € 2,50. Opgeven niet nodig.

’s Middags Bushcraft-activiteiten! Van 13.00 – 15.00 uur. Kinderen gaan een eigen pijl en boog maken en hier mee schieten op een doel, hout sprokkelen, een vuurtje maken met vuursteen, popcorn maken, over de sloot, hut bouwen. Als aandenken krijgen ze een survivalarmbandje Deze activiteit is geschikt voor de wat oudere kinderen. Bijdrage € 7.50 incl. ranja en iets lekkers, leeftijd 5-12 jaar.

Zoomeravond
Tijdens de zoomeravond kunt u extra lang genieten van de dieren, lekker spelen en gezellig bij ons blijven eten. Het menu staat vermeld op de website.
De kinderboerderij sluit deze dag om 20.00 uur.

---
Voor meer informatie:

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden
Bloemendaalseweg 34a
2804 AB Gouda
0182-514 219
www.kinderboerderijgouda.nl

Onderwerpen