Je huis in kerstsfeer met hulp uit het wijkcentrumJe huis in kerstsfeer met hulp uit het wijkcentrum
 
Bewoners van Korte Akkeren die niet zelf hun huis in kerstsfeer kunnen brengen, kunnen dit jaar hulp krijgen van de mensen van de Huiskamer van de Wijk - Wijkcentrum Jan Ligthart. Cliënten, begeleiders en stagiaires van dit wijkcentrum helpen met het opzetten van de kerstboom, het neerzetten van de kerststal en het ophangen van de verlichting.
 
“Wij willen graag klaarstaan voor de mensen in de wijk”, motiveert Kelly de Wit, coördinator van het wijkcentrum. “We vinden dat het voor iedereen mogelijk moet zijn te genieten van de gezelligheid in huis in deze tijd van het jaar. Daarom willen we de mensen helpen voor wie het niet mogelijk is om zelf hun huis in kerstsfeer te brengen. Samen zorgen wij er voor het huis in kerstsfeer komt.”
 
De mensen van het wijkcentrum kunnen op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 15.00 uur komen versieren. Wie gebruik wil maken van deze dienst, zorgt wel zelf dat de materialen aanwezig zijn. Kelly de Wit: “Wij kunnen eventueel een kerstboom kopen wanneer de bewoner zelf zijn wensen en het budget aangeeft.”
Wie vragen heeft of een afspraak wil maken, kan contact opnemen via: 06-54 21 48 45.
Tijdens het versieren wordt direct een afspraak gemaakt voor het opruimen van de kerstspullen in januari.
 
Wijkcentrum Jan Ligthart
Wijkcentrum Jan Ligthart is een ontmoetingsplaats waar veel te beleven is. In het wijkcentrum zijn meerdere partijen gehuisvest. Ook vind je er de Huiskamer van de Wijk, een plek waar bewoners van Korte Akkeren kunnen binnenlopen voor een kop koffie en waar diverse activiteiten plaatsvinden.
In het centrum verlenen cliënten van Gemiva-SVG Groep verschillende diensten. Zij hebben vanwege een beperking ondersteuning nodig bij hun werk. Samen met het wijkteam Korte Akkeren zorgen zij voor het beheer van het gebouw. Met stagiaires en andere partijen verrichten ze allerlei hand- en spandiensten voor bewoners en andere organisaties in de wijk.

 

Onderwerpen