Lezing van Drs. Brecht Molenaar voor het Agnietenconvent op 18 februari

op Gepost in Lokaal nieuwsLezing van Drs. Brecht Molenaar voor het Agnietenconvent op 18 februari

Drs. Brecht Molenaar  over:

Wat verbeeld je je? Presentie en verbeelding in de zorg.
 
Wat doen goede zorggevers eigenlijk? Ze blijken hun zorg én gedegen én met liefde te geven. Zulke ‘presente zorg’ doet mensen als persoon voluit in tel zijn en gaat in tegen gevoelens van sociale overbodigheid.
Ook verbeelding speelt een belangrijke rol in het geven van zorg. Je zult je moeten verbeelden: wat wordt het resultaat als ik dit of dat doe en wat zou er gebeuren als ik niets zou doen?

Met het oog op een herbergzame samenleving zullen goede zorgverleners ook in de samenleving ‘present stellen’ wat zij vonden aan zorgbehoeftigheid. Zo helpen ze anderen om zich te verbeelden wat er aan de hand is, hoe erg dat is en wat er gebeurt wanneer daar maatschappelijk niets aan wordt gedaan.
 
Drs. Brecht Molenaar is stafmedewerker van de Stichting Presentie.
De afgelopen tijd werkte Andries Baart, de geestelijk vader van de presentietheorie en de presentiebenadering, met haar aan een vervolg op het boek ‘Een theorie van de presentie’ uit 2001.
 
 De bijeenkomst op 18 februari begint om 11.45 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De toegang is vrij. Er is gelegenheid voor vragen en discussie.

18 FEBRUARI in de AGNIETENKAPELte GOUDA, Nieuwe Markt 100

Onderwerpen