Nieuwe directeur Goudse Schouwburg en Cinema Gouda bekend

op Gepost in Lokaal nieuwsNieuwe directeur Goudse Schouwburg en Cinema Gouda bekend

Tineke Maas treedt per 15 oktober a.s. aan als nieuwe directeur van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda.
Zij volgt hiermee Nel Oskam op, die op 5 november a.s. na 33 jaar directeurschap afscheid neemt.


De in Gouda wonende Maas is geen onbekende in de culturele sector. Tussen 2004 en 2014 bekleedde zij de functie van directeur/bestuurder bij respectievelijk De Lochemse Schouwburg, De Hofnar in Valkenswaard en Cool Kunst & Cultuur in Heerhugowaard.

Sinds oktober 2014 is de 54-jarige Maas directeur van het Stadstheater te Zoetermeer, waar zij zich onder andere heeft ingezet voor het opzetten van samenwerkingsverbanden met de theaters Castellum in Alphen a/d Rijn en de Leidse podia, en met verschillende organisaties in Zoetermeer. Daarnaast realiseerde zij het laatste jaar de vervanging van de toneelhijsinstallatie en de start van het nieuwe, dagelijks geopende, horecaconcept STAGE Kitchen & Café.

Tineke Maas: “Ik kijk er enorm naar uit om met alle medewerkers van De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda te mogen doorbouwen aan de prachtige organisatie die Nel Oskam met haar team heeft neergezet. Om samen op zoek te gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden in de komende jaren.”

De Raad van Toezicht en het management team van De Goudse Schouwburg & Cinema Gouda kijken er naar uit om in het najaar met elkaar aan de slag te gaan.

Onderwerpen