Combitickets Museum Gouda en Sint-Janskerk!

op Gepost in Lokaal nieuws



Combitickets Museum Gouda en Sint-Janskerk!
  

Vanaf nu kunnen bezoekers combitickets kopen voor Museum Gouda en de Sint-Janskerk.
Voor een combitarief van slechts vijftien euro kunnen beide culturele instellingen dan worden bezocht.
Bovendien krijgt u daarbij nog een heerlijk kopje koffie of thee in het sfeervolle museumcafé.

 
Al eeuwenlang zijn de kerk en het museum onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen zij het hart van middeleeuws Gouda. Wanneer Gouda in 1572 protestants wordt, blijft een Beeldenstorm achterwege en worden de altaarstukken uit de Sint-Jan in veiligheid gebracht. Men voorkomt ook dat de gebrandschilderde ramen en hun ontwerptekeningen, de cartons, worden vernietigd. Tot op de dag van vandaag kunnen deze kunstschatten worden bewonderd: de wereldberoemde Goudse Glazen in de Sint-Jan, de altaarschilderijen en enkele (regelmatig wisselende) cartons in Museum Gouda.
 
“Wij zeggen wel eens dat Museum Gouda de schatkamer van de Sint-Jan is”, stelt Jaap van Rijn, coördinator van de Stichting Goudse Sint-Jan. “Vanwege het schommelende binnenklimaat is het niet mogelijk om de cartons in de kerk te exposeren, zodat we erg blij zijn dat een aantal van deze prachtige ontwerptekeningen samen met de altaarstukken te bekijken zijn in het museum. Daarnaast verwachten we door samen te werken onze doelgroep te verbreden en extra bezoekers aan te trekken, omdat we van elkaars sterke punten profiteren”.
 
De indrukwekkende Goudse Glazen, de monumentale altaarstukken en levensgrote cartons zijn uniek in Nederland en maken een bezoek aan Gouda meer dan waard!
 

Onderwerpen