Cursussen Oud Schrift en Middeleeuws Verluchten bij Streekarchief Midden-Holland

op Gepost in Lokaal nieuwsCursussen Oud Schrift en Middeleeuws Verluchten bij Streekarchief Midden-Holland

Dit najaar kunnen geïnteresseerden in historisch schrift en middeleeuwse kunst aan de slag in een tweetal cursussen bij het Streekarchief in de Chocoladefabriek.

Oud schrift
In september start een nieuwe beginnerscursus ‘oud schrift’. In tien lessen van anderhalf uur doet u ervaring op in het lezen en begrijpen van geschreven teksten uit de zeventiende en achttiende eeuw. De cursus is ideaal voor iedereen die historisch onderzoek doet of wil gaan doen, zijn vaardigheden wil bijhouden of kennis wil maken met historisch schrift. De cursus start op dinsdagochtend 25 september, de cursuskosten bedragen € 195.

Middeleeuws Verluchten
Vanaf 13 oktober geeft docent en verluchter Jaap Boerman op vijf zaterdagen in de Chocoladefabriek les in Middeleeuws Verluchten. Verluchten is de kunst die zich bezighield met de versiering van het Middeleeuwse boek of handschrift. Afgelopen jaar was in Museum Catharijneconvent nog de drukbezochte tentoonstelling ‘Magische Miniaturen’ te zien. Ook Streekarchief Midden-Holland bewaart een aantal middeleeuwse handschriften uit de regio. Wilt u ook de kunst van het verluchten onder de knie krijgen, en uitleg krijgen over pigmenten en perkament? Geef u dan op voor deze creatieve cursus. Het cursusgeld voor vijf hele zaterdagen bedraagt € 185.

Meer informatie over beide cursussen en aanmelden kan via een e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderwerpen