Onthulling metersgroot portret van Erasmus

op Gepost in Lokaal nieuws

Onthulling metersgroot portret van Erasmus
 

Gouda is een uniek portret van Erasmus rijker. Uniek, omdat het gemaakt is door 56 Gouwenaren samen. Een bont gezelschap van kinderen en volwassenen, oude en nieuwe Gouwenaren, (amateur)schilders en andere creatieven. Het gigantische kunstwerk, dat 2,4 x 2,1 m groot is, wordt 11 mei onthuld in Boekhandel Verkaaik door wethouder Thierry van Vugt en … Erasmus zelf.
 
56 doeken van 30 x 30 cm
Het portret is geïnspireerd op dat van Hans Holbein de Jonge. Elk van de kunstenaars nam een doek van 30 x 30 cm voor zijn rekening, ieder op zijn eigen manier. Alle materialen en technieken mochten worden gebruikt. Het resultaat is een herkenbare Erasmus, maar met verrassende elementen. Het portret van Erasmus is na de onthulling nog twee weken bij Boekhandel Verkaaik (Lange Tiendeweg) te zien, daarna gaat het op reis door Gouda. Om tot slot op 26 oktober te worden tentoongesteld in de Sint Jan tijdens Zotte Zaterdag.
 
Zotte Zaterdag
Erasmus was een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit. Hij ging in Gouda naar school en trad er later in het klooster ‒om uit te groeien tot een briljante en geestige geleerde. In 1511 schreef Erasmus zijn nog altijd actuele werk ‘De lof der zotheid’. Met een knipoog naar dat boek viert Gouda ieder jaar in oktober Zotte Zaterdag: een middeleeuws festival in het historische centrum van de stad, met op tal van locaties activiteiten voor jong en oud. Meer informatie staat op www.zottezaterdag.nl.
 
De feestelijke onthulling van het portret begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen dat nog vrij is, is beperkt.
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   (max. 2 personen).

   
 

Onderwerpen