Nifedipine belongs to price of zyrtec a class of medications known as calcium..

Lezing bij Boek en Troost over symbolen rond de dood in de schilderkunstLezing bij Boek en Troost over symbolen rond de dood in de schilderkunst

Wanneer       :  woensdag 26 september 2018
Aanvang       :  20.00 – 21.30 uur
Waar            :  De Veste, Ridder van Catsweg 300, Gouda
Kosten          : € 7,50 excl consumpties
Aanmelden   : via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
Als een geliefde overleden is, sta je met lege handen. Er is verdriet, pijn, boosheid of het gevoel met de ziel onder de arm te lopen. Beelden kunnen troost bieden.
Marian van Caspel is kunsthistorica en weduwe. In deze lezing brengt zij een aantal inspirerende en troostende beelden van de dood in kaart.

De beroemde ‘duiker’ uit Paestum is een voorbeeld van de overgang naar ‘de andere wereld’. Andere symbolen van de dood – de vlinder , de vogel, de boot, de poort - vinden we bijvoorbeeld in 19e eeuwse schilderijen van Casper David Friedrich en 20e eeuwse druksels van Hendrik Nicolaas Werkman, terwijl hedendaagse kunstenaars als Damien Hirst en Marlene Dumas inhaken op de traditionele doodssymboliek.

In een van zijn laatste schilderijen schilderde Oskar Kokoschka zichzelf terwijl hij op het punt staat door een deur heen te gaan.
Op de achtergrond staat geschreven ‘Time, gentlemen please’ waarmee in Engelse pubs wordt aangegeven dat het tijd is om te vertrekken

Onderwerpen