Klimaat-battle in de Chocoladefabriek; Klimaatgekkies versus ontkennersKlimaat-battle in de Chocoladefabriek; Klimaatgekkies versus ontkenners
 
Op donderdagavond 6 februari vindt de Goudse klimaat-battle plaats.
Onder leiding van Bram van Reeuwijk gaan de gekkies in debat met de ontkenners over de klimaatverandering.

 
Door de gevolgen van de klimaatverandering moeten ook in Gouda alle inwoners, bedrijven en organisaties keuzes maken. Zorgdragen voor schone lucht en droge voeten is een zaak voor iedereen geworden. Voor boeren, voor bouwers, voor reizigers, voor de industrie en voor inwoners. Politici en samenleving staan voor grote opgaven om hier verandering in te realiseren. 
 
Ook zijn er geluiden dat de klimaatproblemen worden overdreven en dat er altijd veranderingen geweest zijn die vanzelf weer opgelost worden. Hoe zit het wat u betreft? Is er eigenlijk wel een klimaatprobleem? En is het niet zo dat alleen bij u de rekening wordt neergelegd en niet bij een ander? En sterker, bij wie moet de rekening voor een klimaatvriendelijke samenleving eigenlijk worden neergelegd?
 
Op donderdagavond 6 februari zullen 2 teams met elkaar een battle aangaan in drie rondes: opwarmen, op maximale snelheid en kop op of kopje onder. De klimaatkennis, de (voor)oordelen en de ideeën voor creatieve oplossingen worden getoetst. Uiteindelijk kiest het publiek de winnaar.
Stadsdichter Pieter Stroop van Reenen zal de avond op zijn eigen prikkelende manier afsluiten.
 
De bijeenkomst wordt georganiseerd door vier Goudse partijen: Partij voor de Dieren, PvdA, SP en GroenLinks in samenwerking met de Mandeville Academy en Bibliotheek Gouda. De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen en de toegang is gratis. 

Donderdag 6 februari inloop vanaf 19:30, start 20.00 uur. Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 Gouda.

Kijk voor meer informatie of andere activiteiten op www.bibliotheekgouda.nl

Onderwerpen