Bianca van den Berg is Gast van de Week


Bianca van den Berg is Gast van de Week.

Zaterdag 7 december van 10- 11.00 uur is Bianca van den Berg Gast van de Week op Gouwestad radio. 

Zij is één van de vijf historici die meewerkt aan de Goudse Tijdmachine. Per perceel digitaliseren zij unieke Goudse bronnen in de binnenstad en vertalen en koppelen deze aan de kadasterkaart van 1832. 

Tijdens de uitzending op zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur in Gast van de Week, licht Bianca het initiatief toe.

Start Goudse Tijdmachine
Op zaterdagmiddag 31 augustus jl. startte in de Chocoladefabriek het project “Goudse Tijdmachine”. In de Nieuwsbrief 104  van Die Goude.nl (pag.10), lazen we  de aankondiging van het idee dat gestalte kreeg door vijf bekende Goudse historici en archeologen: Henkjan Sprokholt, Bianca van den Berg, Marianne van der Veer, Erik Kooistra en Marcel van Dasselaar. Zij willen de unieke bronnen die wij in Gouda hebben, per perceel in de binnenstad transcriberen, digitaliseren en koppelen aan de gegevens van de kadasterkaart 1832.

De initiatiefnemers werken samen met 10 vrijwilligers om alle gegevens over panden in de binnenstad uit het beschikbare archiefmateriaal te halen en daarmee een databank op te bouwen. Daarvoor is het nodig archiefstukken te beoordelen op bruikbaarheid, te transcriberen, te fotograferen, te scannen en gegevens in te voeren. ‘Het was een leerzame, veelbelovende middag’, concludeerde coördinator Henkjan Sprokholt.
Afspraken worden er gemaakt overhet invoeren van gegevens. Deelnemers werken thuis maar er is maandelijkseen bijeenkomst.
Nieuwe deelnemers kunnen altijd instappen. Info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Gouwestad zendt uit op de kabelfrequenties 97.7 (Rekam en Caiway) en 106.2 (ether) en live via de website van Gouwestad, www.gouwestad.nl
Het programma wordt herhaald op zondag 8 december om 19 uur en woensdagmorgen 11 december om 7 uur en is daarna tot vier weken  terug te luisteren via uitzending gemist op de webpagina van Gast van de Week.


Gerelateerde artikelen

Onderwerpen