Zuid-Holland ziet niets in plan DuinpolderwegZuid-Holland ziet niets in plan Duinpolderweg

Woensdag 7 februari bespraken de Provinciale Staten van Zuid-Holland de plannen van de Duinpolderweg. Veel Zuid-Hollandse bewoners en gemeenten waren naar Den Haag gegaan om hun visie op de plannen te geven. GroenLinks kreeg veel bijval met dat het plan meer kapot maakt dan je lief is.

Het huidige plan is duur, gaat ten koste gaat van landschap en leefgenot van de bewoners van Noord- en Zuid-Holland en lost de knelpunten onvoldoende op. Dat is kort samengevat de kritiek van GroenLinks, de veertien Zuid-Hollandse gemeenten, de omwonenden en milieu- en natuurorganisaties op basis van de onderzoeken van de provincie. Er was dan ook geen inspreker die de huidige plannen in Zuid-Holland steunde.

GroenLinks Statenlid Berend Potjer wil dat de provincie verder kijkt dan asfalt: “Ken je de uitdrukking: “als je een hamer hebt, lijkt alles op een spijker”? Daar doet mij dit aan denken. De provincie heeft asfalt en wil dus alles oplossen met grote dure wegen, ook als zonneklaar is dat het niet werkt.”

GroenLinks pleit voor betere oplossingen: “GroenLinks, de bewoners, de gemeenten en de reizigers willen echte oplossingen. Niet een dure grote weg die het landschap doorklieft, maar praktische oplossingen die werken, waarbij ook naar de fiets en openbaar vervoer gekeken wordt, want die zijn nu vergeten. Daar wordt iedereen beter van: de omwonenden, de reizigers, het landschap en de belastingbetaler.”

Het is onwaarschijnlijk dat de huidige plannen op een meerderheid kan rekenen in het Zuid-Hollandse parlement. Alle partijen waren kritisch en GroenLinks, 50PLUS, PvdD en PVV hebben al aangegeven tegen te zijn. 

Onderwerpen