Zuid-Holland sluit zich aan bij de Statiegeld AlliantieZuid-Holland sluit zich aan bij de Statiegeld Alliantie

GroenLinks Zuid-Holland is verheugd dat de provincie Zuid-Holland zich na Noord-Holland ook aansluit bij de Statiegeld-alliantie.
De Statiegeldalliantie roept op om nu statiegeld in te voeren op blikjes en drankflesjes.

GroenLinks Statenlid Berend Potjer: “Goed dat Zuid-Holland namens meer dan 3,5 miljoen inwoners nu de regering oproept zo snel mogelijk statiegeld in te voeren. Wij wachten al sinds de vorige eeuw op een oplossing van de verpakkingsindustrie en ondertussen groeit de plastic soep. Nu is het tijd om door te pakken.

Door de invoering van statiegeld kunnen we in één klap enorm bijdragen aan milieu en natuur en tegelijkertijd 80 miljoen euro besparen aan opruimingskosten. Het is daarmee een kostenbesparende en efficiënte oplossing en draagt bij aan de provinciale ambitie voor een circulair Zuid-Holland”.

Eerder sloten Zuid-Hollandse steden zoals Rotterdam, Zoetermeer en Alblasserdam en organisaties als LTO en VisNed zich aan bij de Statiegeldalliantie. Meer dan 500 Nederlandse en Vlaamse organisaties, waaronder bijna 200 gemeenten, pleiten middels de Statiegeldalliantie voor uitbreiding van statiegeld.

Onderwerpen