Reeuwijkse Zwerfafvalchallenge op woensdag 22 augustusReeuwijkse Zwerfafvalchallenge op woensdag 22 augustus
 

Burgerinitiatief Reeuwijk organiseert in samenwerking met Landal De Reeuwijkse Plassen en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op woensdag 22 augustus 2018 de eerste Reeuwijkse Zwerfafvalchallenge voor kinderen van 6 tot 14 jaar.
 
De hoeveelheid zwerfafval neemt steeds meer toe. Zeker tijdens de mooie zomerdagen, wanneer iedereen geniet van het warme weer en iedereen de stranden en het water opzoekt, blijft er regelmatig afval liggen.
 
Bewust over zwerfafval
Met de Zwerfafvalchallenge willen de organisatoren de kinderen spelenderwijs bewust maken over de gevolgen van zwerfafval. Wist je bijvoorbeeld dat een blikje 50 jaar blijft liggen, een plastic flesje nooit meer verdwijnt en zelfs een bananenschil er nog een jaar over doet voordat deze volledig is verteert?
 
De kinderen gaan samen met hun ouder(s) en de Bodegraafse dorpsschoonmaker Henri van Heffen proberen zoveel mogelijk zwerfafval van het strand te ruimen. Het startsein voor deze dag wordt gegeven door wethouder natuur Robèrt Smits en Bollo de Beer (mascotte van.
 
Gratis IJs en poolparty
In ruil voor de volle afvalzak krijgen de kinderen een tegoedbon voor een ijsje bij IJssalon Mercato, dat in hetzelfde gebouw is gevestigd. Daarnaast krijgen ze ook toegang tot de Poolparty, een groot waterspektakel met DJ, die aansluitend door Landal Reeuwijkse Plassen wordt georganiseerd.
 
Datum en locatie
Vanaf 13.30uur verzamelen we bij het centrale gebouw van Landal 'De Reeuwijkse Plassen’ en krijgen alle deelnemers een afvalzak. Iedere volle zak zwerfafval kan vervolgens worden ingeleverd bij de receptie van Landal. Aan het eind van challenge worden alle ingezamelde blikjes, zakjes, flesjes etc. gewogen door de dorpsschoonmaker, zodat de kinderen exact weten hoeveel afval er dankzij hun niet is beland in de natuur.
 
Programma
13.30 uur            aankomst deelnemers
14.00 uur            start Zwerfafvalchallenge
15.00 uur            inleveren zwerfafval + wegen + ijsje eten
15.30 uur            start Poolparty met DJ in zwembad bij Landal De Reeuwijkse Plassen
17.30 uur            einde Poolparty
 
Aanmelden
Ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je graag meehelpen het strand schoon te krijgen, een ijsje eten en feestje bouwen in het zwembad? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   en vergeet niet om je zwemspullen mee te nemen!


Onderwerpen