Zomers varen op de Nieuwkoopse Plassen tijdens de zomermarktZomers varen op de Nieuwkoopse Plassen tijdens de zomermarkt

Op woensdag 17 juli vindt in Nieuwkoop de Zomermarkt plaats. Naast het bezoeken van alle kraampjes, muziek luisteren en relaxen op het terras kun je ook een vaartocht maken op de Nieuwkoopse Plassen. In ongeveer een uur ontdek je dé parel in het Groene Hart. Misschien spot je wel een purperreiger of lepelaar! Ergens in het gebied zwemt de otter rond!

Door vrouwenmagazine JAN uitgeroepen tot het mooiste watergebied van Nederland: de Nieuwkoopse Plassen mag niet ontbreken op je lijstje van te bezoeken natuurgebieden. Varend op het water is de beste manier om al het natuurschoon te bewonderen.  Geniet van alle vogelgeluiden terwijl de sierlijke visdiefjes boven je hoofd duikelen.

Gebied met geschiedenis
Tijdens de zomermarkt staan onze schippers en excursieleiders voor je klaar. Vaar mee langs het Turfeiland en leer hier de Nieuwkoopse Plassen beter kennen. Ontdek hoe dit unieke gebied er vroeger uit zag en hoe het is ontstaan.

Meld je aan!
Wil je ook mee varen tijdens de zomermarkt? Meld je aan op onze website, of breng op 17 juli een bezoekje aan de kraam van Natuurmonumenten op het historische Reghthuysplein in Nieuwkoop.
 

Onderwerpen