Microscopie-workshop over de binnenwereld van planten

Microscopie-workshop over de binnenwereld van planten

“Zien wat je nog nooit gezien hebt”
 
Planten zijn mooi, maar van binnen zijn ze soms nog veel mooier. Kunstenaar en microscopist Rob van Es verkent de binnenwereld van planten op celniveau.  
Op zondagmiddag 3 november wil Rob belangstellenden via een workshop kennis laten maken met deze binnenwereld door met microscopen micro-preparaten te maken van plakjes plant.
De workshop vindt plaats in ‘De Vlinder’, het gebouw van Stichting Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burg. Bruins Slotsingel 15 in Alphen aan den Rijn.
 
Van Es staat die middag klaar met 10 microscopen en allerlei hulpmiddelen om de deelnemers in ongeveer twee uur wegwijs te maken. Al doende leer je met de microscoop omgaan en krijg je meer en meer inzicht . De gemaakte preparaten gaan als souvenir mee naar huis.
Zie ook www.robvanes.nl/microscopie-workshops
De kosten van de workshop bedragen € 30,00 per persoon, af te rekenen met de kunstenaar op de dag zelf. Aanvang workshop om 14.00 uur.
 
Ga mee op een twee uur durende reis en kijk naar iets dat je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien: de waanzinnig mooie cellenwereld van planten.
Geef je zo snel mogelijk op via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Dan kan de kunstenaar zorgen voor voldoende materiaal en beleeft u een mooie, inspirerende middag.
 

Onderwerpen