Expositie beelden van Dick Aerts in Haastrecht

Expositie beelden van Dick Aerts in Haastrecht

Dick Aerts woont in Haastrecht en werkt op zijn 16e -eeuwse atelier in Utrecht waar zeker de afgelopen jaren veel beeldhouwwerk is ontstaan. Hier werden de “ 25 zalmen” voor Lekkerkerk en het ontwerp voor de Haastrechtse rotonde vervaardigd. Recentelijk is hier de uitvoering van een groot monument voor de Gemeente Katwijk bij gekomen.
In 2017 en 2018 is de beeldhouwer erg productief geweest en is er een nieuwe collectie ontstaan.

De beelden van Dick Aerts hebben de laatste 40 jaar hun weg gevonden naar liefhebbers door het hele land. In eerste instantie werkte hij samen met een aantal galeries maar de afgelopen jaren organiseerde hij tentoonstellingen op persoonlijke titel, zo ook deze keer.

Op zaterdag 1 en zondag 2 september laat Dick Aerts een twintigtal beelden zien in de tuin van het klooster aan de Provinciale weg –Oost 62 te Haastrecht. Het betreft gegoten beelden in brons en in gips. Herkenbare figuren met vaak symbolische betekenissen. Pronkstuk van de collectie is een grote engel die een kind meedraagt als geschenk.

Wat opvalt aan dit werk is de schetsmatige werkwijze. Geen gladde afgewerkte volumes maar brede toetsen die de dynamiek vergroten en getuigen van een hartstochtelijk zoeken naar de balans.

De tuin van het klooster is voor eenieder die zich wil laten verrassen door deze uitzonderlijke sculpturen toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur.

Onderwerpen