MISSA een nieuwe muzikale voorstelling over het Ontstaan van Holland

MISSA een nieuwe muzikale voorstelling over het Ontstaan van Holland

Datum: 10 maart  Aanvang:20.00
Locatie: Hervormde Kerk Haastrecht, Kerkplein 9, Haastrecht


Toegangskaarten: €17,- online verkrijgbaar: www.musicaextrema.nl  of aan de deur vooraf aan de voorstelling (€20,- tenzij uitverkocht)

MISSA is een nieuwe muzikale voorstelling in 11 delen over het Ontstaan van Holland. De muziek heeft elementen van de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantiek van de klassieke muziek, maar ook bepaalde soorten popmuziek, folklore en wereldmuziek en is gecomponeerd en gearrangeerd door Wim Warman en Ben van den Dungen. De Nederlandse liedteksten zijn geschreven door Jan Rot en het verhaal is geschreven door Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen en wordt gloedvol verteld door Marga van Praag.

Een wereldwijd opererend orkest (Música Extrema), vier vooraanstaande vocalisten van o.a. De Nederlandse Opera (Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik, Jan Willem Baljet), een projectkoor uit Gouda/Haastrecht o.l.v. Robert Verheul koor en de alom bekende journalist/nieuwslezer (Marga van Praag) vullen de speelvloer van prachtige kerken en locaties in Holland.

MISSA vertelt het verhaal over het gevecht tegen het water en de ontginning van land door de graven van Holland, het ontstaan van de steden en daarmee de stads- en burgerrechten. De Slag Bij Vlaardingen en ook het  het bijzondere leven van Jacoba van Beieren; de Gravin van Holland en Zeeland, passeren de revue;.  MISSA beschrijft het Ontstaan van Holland tot aan de verwoestende Hoekse- en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke en alle vernietigende Sint-Elisabethsvloed.
MISSA is voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, mooie verhalen en anekdotes uit de Hollandse geschiedenis en prachtige muziek.

Onderwerpen