Het Prinsjesjournaal op TV West

Logo

Het Prinsjesjournaal op TV West

 

In het Prinsjesjournaal kom je alles te weten over onze democratie en word je op de hoogte gehouden van wat er te beleven valt in Den Haag op weg naar de derde dinsdag in september: Prinsjesdag.

Want het is niet alleen ‘het koffertje’ waar het om draait op Prinsjesdag. Nicolette Krul gaat elke aflevering van het Prinsjesjournaal in gesprek met mensen uit de politiek, maar ook met liefhebbers van Oranje, of iemand die zij gewoon op straat ontmoet. Wat doen we met Prinsjesdag? Wist je dat Zuid-Holland dit jaar een gastprovincie is? Wat komt er allemaal bij kijken om Prinsjesdag te organiseren? In vijf afleveringen laat Nicolette je zien hoe bevlogen wij allemaal zijn als het gaat om Prinsjesdag en dat we het feest van de democratie de hele week vieren tijdens het Prinsjesfestival. 

Het Prinsjesfestival
Het Prinsjesfestival wordt jaarlijks in Den Haag gehouden in de week voor en op Prinsjesdag. Tijdens het Prinsjesfestival vieren we dat we een democratie zijn. Daarom omvat het festival zowel inhoudelijke, als feestelijke activiteiten. Wat er allemaal te doen is in Den Haag tijdens het festival kun je zien in het Prinjesjournaal.

Zuid-Holland is gastprovincie
Elk jaar is een andere provincie organisator van het Prinsjesfestival en dit jaar is het de provincie Zuid-Holland. Zij gebruiken Den Haag als podium om de provincie Zuid-Holland te promoten. Midden in de stad komt er een ambassadeursgebouw waar de provincie een week lang te gast is. Vanuit daar organiseren ze een heel divers programma, met op zaterdag een Prinsjesmarkt, waar onder andere een Westlandse kas op het plein komt te staan. Ook is er Prinjescabaret met Pieter Derks, een fototentoonstelling en het Prinsjesontbijt.

Welk hoedje zal het worden?
Nicolette Krul struint in de afleveringen Den Haag door en ontmoet onder andere het glamourkoppel Frank en Rogier. Zij nemen haar mee naar een sjieke kledingzaak voor de juiste Prinsjesdag outfit, want zonder hoedje kom je natuurlijk de Ridderzaal niet in!


Uitzendtijden
Het Prinsjesjournaal start op donderdag 12 september om 19:50 en is te zien (behalve op zondag) elke dag, tot en met Prinsjesdag, na het TV West nieuws. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

 

Logo
 
 

Onderwerpen