Cursus Oud Schrift voor gevorderden in de ChocoladefabriekCursus Oud Schrift voor gevorderden in de Chocoladefabriek

Oud Schrift is de vaardigheid van het lezen en begrijpen van oude documenten. Die is onmisbaar voor het doen van historisch onderzoek. Heeft u de basis van het lezen van oud schrift onder de knie, en wilt u uw kennis en vaardigheden uitbreiden?
Volg dan dit najaar op 10 dinsdagochtenden de cursus oud schrift voor gevorderden bij het streekarchief in de Chocoladefabriek.
Aan de hand van teksten uit de periode van de 15e tot en met de 17eeuw, probeert u het schrift uit die tijd te ontcijferen. Het leuke van de cursus is, dat u meteen in de geschiedenis duikt: door het lezen van de stukken, komt u tegelijkertijd veel te weten over het leven uit die tijd. Naast archiefstukken, die bijvoorbeeld gaan over het bestuur van de stad of gebeurtenissen die zijn opgeschreven in het rechterlijk archief, zullen ook Middeleeuwse literaire en wetenschappelijke teksten de revue passeren. De teksten zijn allemaal Nederlandstalig.  

Paleograaf-codicoloog Jan Willem Klein zal deze cursus weer gaan verzorgen. Naast uitleg over de ontwikkelingen van het schrift en het gebruik van bepaalde schrifttekens, zal hij zijn cursisten ook voorzien van het nodige huiswerk, dat hij elke week nakijkt. 

Wat: Cursus Oud Schrift voor gevorderden
Waar: Chocoladefabriek Gouda, zaal melk-wit
Data: 8, 15 en 29 oktober, 5, 12, 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december
Tijd: 10:00 -11:30 uur
Kosten: € 195 inclusief materiaal, koffie en thee
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gerelateerde artikelen

Onderwerpen