Ook in 2020 kunt u een gratis reanimatiecursus volgenOok in 2020 kunt u een gratis reanimatiecursus volgen
 
Wist u dat er in de gemeente Krimpenerwaard al 1081 burgerhulpverleners actief zijn? Deze vrijwilligers krijgen een bericht van de 112-meldkamer als er bij hen in de buurt (een vermoeden van) een hartstilstand is. In het bericht staat de locatie van het slachtoffer en de dichtstbijzijnde Automatische Externe Defibrillator (AED). De vrijwilligers kunnen op deze manier snel hulp verlenen en dat is belangrijk, want de eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn van levensbelang. Juist in deze minuten zijn burgerhulpverleners vaak sneller ter plaatse dan de ambulance. Daarmee worden levens gered!

U kunt ook opgeleid worden als burgerhulpverlener!
Ook in 2020 stelt de gemeente Krimpenerwaard subsidie beschikbaar aan de Werkgroep Krimpenerwaard Reanimeert voor het organiseren van gratis reanimatie- en herhalingscursussen voor inwoners. Nieuwe data worden bekend gemaakt via het Kontakt en www.krimpenerwaard.nl. U kunt nu al uw interesse laten blijken door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Voor de herhalingscursussen krijgen de reeds gecertificeerden een persoonlijke uitnodiging via de e-mail.

Meld u zich aan als burgerhulpverlener via www.mijnhartslagnu.nl
Heeft u de reanimatietraining al met succes afgerond? Meld u zich dan aan als burghulpverlener via www.mijnhartslagnu.nl! U kunt dan opgeroepen worden als in uw buurt iemand een hartstilstand krijgt.

In elke kern hangt minimaal één 24/7 AED
Om de burgerhulpverlening goed te laten functioneren zijn er, naast zoveel mogelijk burgerhulpverleners, ook voldoende AED’s nodig. In 2018 heeft de gemeente Krimpenerwaard daarom 24 AED’s opgehangen, verspreid over de kernen. Deze AED’S zijn 24/7 beschikbaar. De gemeente Krimpenerwaard geeft momenteel geen subsidie voor de aanschaf van AED’s, AED buitenkasten of onderhoud van AED’s. Als u zelf het initiatief wilt nemen voor aanschaf van een AED voor uw buurt, dan kunt u via de website www.buurtaed.nl geld inzamelen.
 
BuurtAED voor bewoners Bovenkerkseweg in Stolwijk
De bewoners van de Bovenkerkseweg in Stolwijk hebben via www.buurtaed.nlgeld ingezameld en konden de AED met een korting van ruim €1000,- aanschaffen. Dankzij de enthousiaste reacties en donaties van de bewoners en van volkstuinvereniging Polderzicht was het benodigde bedrag al binnen twee weken bij elkaar. Op zaterdag 21 december 2019 onthulde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek deze AED op een centrale plaats in de buurt.
 
 
 

Onderwerpen