De eerste indruk van Bodegraven-Reeuwijk: Wilkommen in het vuil!De eerste indruk van Bodegraven-Reeuwijk: Wilkommen in het vuil!

Het geeft een merkwaardig gevoel. Een van de speerpunten in het kersverse coalitieakkoord is recreatie en toerisme, maar neem je de afslag 12 vanuit Den Haag, dan krijg je een warm welkom tussen het naar ‘naar buiten geflikkerd’ afval.

 

Niet echt een fraaie eerste indruk vindt het Burgerinitiatief Reeuwijk (B.I.R.) en dat terwijl er veel geld wordt geinvesteerd in allerlei verbeteringen die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk juist aantrekkelijker moeten maken. Een mooi streven, want ook als inwoner woon je graag in een fijne, veelzijdige en mooie gemeente. We zijn niet voor niets dat unieke stukje natuur, midden in het Groene Hart en daar moeten we heel zuinig op zijn.

 

Maar, vervolgt het B.I.R, iedereen weet dat je maar een keer de kans krijgt om die eerste indruk te maken en over het waarom tasten we volledig in het duister, maar kennelijk nodigt dit stukje weg uit om als automobilist voor thuiskomst nog snel je auto op te schonen en het afval in het groen te dumpen. 
 

Goor, vies en aanmatigend en daarom heeft het B.I.R. de wethouder Openbare Ruimte met enige nadruk gevraagd hoe hiermee aan de slag kan worden gegaan. Simpel gezegt bedoelen ze daarmee gewoon opruimen en het plaatsen van een leuk, stimulerend bord: ‘Wij inwoners van Bodegraven-Reeuwijk houden van schone bermen! Helpt u mee?!!’
 

Helaas blijkt de werkelijkheid weerbarstiger te zijn dan gewenst. De grond blijkt niet van de gemeente, maar van Rijkswaterstaat te zijn. Geen punt voor het B.I.R. want wanneer het gaat om oplossen stoppen zij vanzelfsprekend niet bij de gemeentegrenzen.

Daarom ligt hetzelfde verzoek inmiddels ook bij het Regiokantoor Midden Holland van Rijkswaterstaat.  Er staan maar liefst tien werkdagen voor een reactie. Hoort het B.I.R. niets, dan gaan ze zelf aan de slag. Met een ludieke en positieve actie, waarbij ze vanzelfsprekend rekenen op steun van de gemeente.

“Want wij zijn als dorpsgenoten graag trots op een schoon dorp”, besluit het B.I.R. zijn voornemen.

Onderwerpen