Inschrijving voor bezoekers Kom Binnen Bij Bedrijven geopendInschrijving voor bezoekers Kom Binnen Bij Bedrijven geopend

Kom Binnen Bij Bedrijven- 11 tot en met 16 maart 2019
 
Vorige week is de inschrijving geopend voor bezoekers aan Kom Binnen Bij Bedrijven. Werkzoekenden en mensen op zoek naar een stageplaats, leerwerkplek en werkervaringsplaats kunnen zich inschrijven voor bedrijfsbezoeken naar keuze in zeven gemeenten in het Groene Hart. Ook wie vrijwilligerswerk zoekt en mensen die eens willen binnen kijken bij bedrijven in de regio, kunnen zich inschrijven.

Van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart zetten allerlei bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren namelijk wagenwijd open. Deelname is gratis.
 
Inschrijven
Iedereen die wil weten hoe het eraan toegaat bij een bedrijf waar hij altijd al nieuwsgierig naar was, schrijft zich in op www.kombinnenbijbedrijven.nl

Bedrijven die meedoen, hebben een  of meerdere momenten in de week van 11 t/m 16 maart bepaald waarop zij open huis houden en bezoekers kunnen ontvangen. Zij verzorgen een presentatie, rondleiding, workshop of een een-op-een kennismaking. Bezoekers die zich inschrijven bij bedrijven naar hun keuze, kunnen zo een kijkje nemen in de keuken. Ook als er geen vacatures zijn, maken bedrijven graag kennis met geïnteresseerde bezoekers.
 
Oriënteren
Uniek aan Kom Binnen Bij Bedrijven is dat bezoekers (van scholieren tot potentiële werknemers en stagiairs) makkelijk en laagdrempelig kennismaken met werkgevers en organisaties. Bezoekers kunnen zich oriënteren en bedrijven maken vrijblijvend kennis met geïnteresseerden. Een belangrijke eerste kennismaking met kansen op een vervolggesprek over (vrijwilligers)werk, stageplaats of praktijkopdracht.
 
Regionale arbeidsmarkt
Meerdere gemeenten in het Groene Hart organiseren tegelijkertijd Kom Binnen Bij Bedrijven in de week van 11 t/m 16 maart. Dit betreft naast de gemeente Krimpenerwaard, de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Molenlanden, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas. Werkzoekenden wordt zo gelegenheid geboden ook bedrijven in andere gemeenten te bezoeken. De verscheidenheid van te bezoeken bedrijven en organisaties is groot.
 
 
Kom Binnen Bij Bedrijven sinds 2014
Kom Binnen Bij Bedrijven werd voor het eerst in 2014 georganiseerd in de gemeente Woerden. Vanwege het succes vindt dit nu ieder jaar plaats en sluiten jaarlijks meer gemeenten aan. George Becht, voorzitter Groene Hart Werkt!: “Door Kom Binnen Bij Bedrijven in 2018 vonden 32 mensen een betaalde baan en 37 mensen een stageplaats, leerwerkplek en vrijwilligerswerk. Er deden 294 bedrijven en organisaties in acht gemeenten mee en er waren 1.324 bedrijfsbezoeken. Dit vertegenwoordigt een maatschappelijke meerwaarde van ruim 5 ton en maakt Kom Binnen Bij Bedrijven meer dan de moeite waard! Ik verwacht dat er dit jaar weer veel bedrijven zullen meedoen en dat we er samen opnieuw een succes van maken.”
 
Onderdeel van Groene Hart Werkt!
De Kom-Binnen-Bij-Bedrijvencampagne is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! Dit is hét regionale platform voor economische initiatieven in het Groene Hart. Groene Hart Werkt! verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven.

Meer informatie: groenehartwerkt.nl.

Onderwerpen