Nieuw op de Reeuwijkse plassen: Sloeproeien

Nieuw op de Reeuwijkse plassen: Sloeproeien

Op zondagmiddag 24 maart jl. werd de roeisloep “Roeibeer” gedoopt bij GWV Elfhoeven aan de Platteweg in Reeuwijk. Hiermee is het startsein gegeven voor een nieuwe sport op Reeuwijk: sloeproeien.  De vereniging heeft een nieuwe aluminium roeisloep laten bouwen en heeft hiermee een primeur.
 
Op de Reeuwijkse plassen varen vele gemotoriseerde sloepen en wordt er fanatiek geroeid bij de Roei en Zeil. Geroeid in een sloep wordt er vanaf begin april bij Elfhoeven. De sloep wordt door zes personen geroeid met een stuurman/vrouw. Er zijn vele watersportverenigingen die het sloeproeien hebben ontdekt en er worden op vele plaatsen in het land wedstrijden georganiseerd waarvan de Harlingen-Terschelling een van de bekendste is.
 
Wanneer het sloeproeien in Reeuwijk  aanslaat en waarom niet, dan gaan de roeiers het land in om aan evenementen deel te nemen en wordt er in de toekomst een sloepenrace op de Reeuwijkse plassen gehouden. Sloeproeien is spectaculair , goed voor de conditie en de Reeuwijkse plassen zijn bij uitstek geschikt om vanuit de boot van de natuur en de rust  te genieten. De sport is voor mannen en vrouwen van twintig tot tachtig.
 
Op zondag 7 april a.s. wordt van 13 tot 16 uur een open dag georganiseerd bij Elfhoeven.
Geïnteresseerden kunnen een clinic  “sloeproeien”volgen.  Daarnaast worden de zeilopleidingen voor jeugd en volwassenen belicht.
De bezoekers kunnen, als het weer het toelaat, meezeilen in een van de boten.
 
Verder kunnen de bezoekers informatie krijgen over lig- en staplaatsen voor een boot, gebruik van de zeilvloot van Elfhoeven en het clubhuis als ontmoetingsplaats.
 
Voor verdere informatie kijk op de website www.elfhoeven.nl

Onderwerpen