Nieuwe busdienstregeling Zuidplas vanaf 14 juli a.s.


 
24 mei 2019
 
 
Nieuwe busdienstregeling Zuidplas vanaf 14 juli a.s.
 
De dienstregeling van Arriva in de Zuidplas (grofweg het gebied tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam) wordt op 14 juli a.s. aangepast. Het openbaarvervoerbedrijf ziet kansen om meer reis- en overstapmogelijkheden te creëren voor meer reizigers.
 
Sinds december 2018 is de Zuidplas een station rijker: station Lansingerland-Zoetermeer. De sprinter van Gouda naar Den Haag doet dit station al ieder kwartier aan, maar nu stopt ook de RandstadRail lijn 4 (Zoetermeer - Den Haag) bij dit vervoerknooppunt. Bovendien zijn de nieuwe bushaltes in gebruik genomen. Tegelijkertijd is de treindienst Alphen aan den Rijn - Gouda de afgelopen jaren sterk verbeterd, en zijn er maar liefst twee extra stations gerealiseerd: Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel.
 
Arriva heeft nu gekeken naar het totale aanbod van het openbaar vervoer in het gebied. Dus naar de dienstregeling van de bussen, maar ook die van de metro’s van RET, de R-net trein van Gouda naar Alphen aan den Rijn, én de trams van HTM. In de nieuwe dienstregeling sluiten al die lijnen beter op elkaar aan, waardoor reizigers meer opties hebben. Ook rijden de bussen in veel gevallen vaker; zowel in de spits als in het dal en tijdens de weekenden. Omdat er dan in sommige gevallen weinig of geen bussen meer rijden op trajecten waarop ook al treinen, metro’s of trams rijden, kan het wel betekenen dat de reiziger een extra overstap moet maken.
 
Buslijnen
De nieuwe dienstregeling geldt voor de buslijnen 175 Gouda - Waddinxveen - Rotterdam, buslijn 177 Gouda - Zoetermeer, buslijn 186 Boskoop - Gouda, buslijn 86-87 Boskoop – Waddinxveen (nieuwe lijnen), buslijn 382 Boskoop - Den Haag en buslijn 383 Krimpen a/d IJsel - Den Haag.
Door een misverstand werden vorige week op sommige haltes al stickers geplakt om de wijzigingen aan te kondigen. De nieuwe dienstregeling gaat immers pas 14 juli in. Medio juni start Arriva de informatiecampagne.
Wie nu al meer wil weten, kan verder lezen op arriva.nl/zuidplas
 

Onderwerpen