Rondkomen in OudewaterWeinig te besteden? Check waar je recht op hebt!
 
Inwoners die weinig te besteden hebben, zijn vaak niet op de hoogte van de verschillende regelingen die er zijn voor ondersteuning.
Toch zijn er veel mensen die dit geld goed kunnen gebruiken. Met de campagne ‘Rondkomen in Oudewater’ wil de gemeente hier verandering in brengen. Zo is er een speciale rekentool ontwikkeld waar inwoners zelf kunnen kijken welke regelingen er zijn.

Via www.oudewater.nl/rondkomen kunnen inwoners checken waar zij voor in aanmerking komen.
 
Naast regelingen die de gemeente biedt, is ook informatie te vinden over organisaties als Stichting SchuldHulpMaatje, Stichting Leergeld Groene Hart of bijvoorbeeld de Voedselbank. Zijn er ook schulden? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om mensen te helpen.
 
Voor wie?
Iedereen met een laag inkomen of die weinig te besteden heeft als gevolg van schulden, komt mogelijk in aanmerking voor één of meer regelingen. Bijvoorbeeld voor een computer voor school, een bijdrage voor de sportclub of voor net dat extraatje om rond te kunnen komen. Wethouder Bob Duindam: ,,We willen er zo voor zorgen dat iedereen in de gemeente kán krijgen waar hij of zij recht op heeft en mee kan doen in de samenleving”.

Of iemand gebruik kan maken van een regeling of voorziening, hangt af van de persoonlijke situatie. Zo wordt rekening gehouden met de leeftijd, of iemand samenwoont of kinderen heeft. Het inkomen mag niet te hoog zijn en soms wordt ook gekeken naar het vermogen. Dat is niet alleen het geld op de bank, maar bijvoorbeeld ook een auto, waardevolle spullen en een eigen huis. http://wscbet.com
Op www.oudewater.nl/rondkomen is alle informatie te vinden over de mogelijkheden.
 
Follow Your Dream Festival
Op 29 juni vond de lancering van de campagne plaats tijdens het Follow Your Dream Festival in Oudewater. Wethouder Duindam informeerde bezoekers over het belang van de campagne en riep op om te checken waar jijzelf recht op hebt. Het festival is bedoeld om jongeren op een laagdrempelige manier mee te laten doen met sociale cultuur- en sportactiviteiten in Oudewater. Op deze dag was ook Ferm Werk aanwezig om hulp te bieden aan inwoners die lastig dit soort contributies kunnen betalen.
 
Hulp nodig?
Vanzelfsprekend kunnen inwoners altijd een gesprek aanvragen bij de gemeente. Bellen met het Stadsteam Oudewater kan op 0348–561 893 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Onderwerpen